Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ομολογία μάνας που σοκάρει: Έτσι σκότωσα τα παιδιά μου

Ομολογία μάνας που σοκάρει: Έτσι σκότωσα τα παιδιά μου

Ήθελε να αυτοκτονήσει κι εκείνη, αλλά δεν το έκανε. «Τα σκότωσα για να μη μου τα πάρει η πρόνοια», υποστήριξε. Η ψυχρότητα της ομολογίας σόκαρε τους ενόρκους.

Δυο αγγελούδια, η 5χρονη Ρεμπέκα και ο 11 μηνών Ντάνιελ βρήκαν το θάνατο από τα χέρια της ίδιας τους της μητέρας. Εκείνη, είχε φροντίσει να τα πάει διακοπές σε θέρετρο της Ισπανίας. Τους προσέφερε μερικές, τελευταίες, όμορφες στιγμές πριν βάλει μια πλαστική σακούλα στα προσωπάκια τους και τα πνίξει.

Όσο ο Ντάνιελ πάλευε για να αναπνεύσει, εκείνη τύλιξε τη σακούλα γύρο από το λαιμό του και δε σταμάτησε να πιέζει μέχρι που το παιδί πέθανε. Τη σκηνή περιέγραψε η ίδια. Στη συνέχεια, έκανε το ίδιο στην 5χρονη κόρη της.
Είπε επίσης ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει πριν επικοινωνήσει με την ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και ζητήσει να καλέσουν την αστυνομία. Όλα αυτά έγιναν τον Μάιο του 2010.

Η ομολογία της καταγράφηκε από την αστυνομία σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ισπανία, δίπλα σε εκείνο όπου η Λιλιαν Σμιθ σκότωσε τα δυο παιδιά της. Ήταν απόλυτα ήρεμη όταν περιέγραφε στους αστυνομικούς όσα είχαν προηγηθεί. Και αυτό σόκαρε ακόμη περισσότερο τους ενόρκους, σε ισπανικό δικαστήριο, που καλούνται να αποφασίσουν αν η Σμιθ είναι ψυχικά ικανή να δικαστεί.

Η υπεράσπιση θέλει να θεωρηθεί ανίκανη. Αν η ετυμηγορία είναι πως μπορεί να δικαστεί, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να περάσει στη φυλακή τα επόμενα 38 χρόνια από τη ζωή της.

Όταν οι αστυνομικοί τη ρώτησαν τι έκανε, απάντησε απόλυτα ήρεμα: «έδωσα τέλος στη ζωή των δυο παιδιών μου. Μετά, ξάπλωσα δίπλα τους, τα αγκάλιασα και τους μιλούσα έως τις 9 το βράδυ, όταν πήγα στο μπάνιο». Είπε ότι στη διάρκεια της νύχτας έγραψε σημειώματα στα παιδιά της. Το ένα έγραφε: «Σας αγαπώ πάρα πολύ. Ήθελα να σας δώσω μια όμορφη ζωή μαζί. Λυπάμαι πάρα πολύ».

Η 45χρονη παιδοκτόνος υποστήριξε πως σκότωσε τα παιδιά γιατί φοβόταν πως θα της τα έπαιρνε η πρόνοια μετά τη σύλληψη του –επί χρόνια σύντροφου της- Μαρτιν Σμιθ, με τον οποίο δεν ήταν παντρεμένη, με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου. Ο Μαρτιν Σμιθ καταδικάστηκε γιατί βίαζε επανειλημμένα την Σάρα Ρίτσαρντσον, κόρη της Λιλιαν Σμιθ από άλλη σχέση.

Το ζευγάρι εγκατέλειψε την Αγγλία τον Δεκέμβριο του 2007 και μετακόμισε στην Ισπανία για να γλιτώσει ο Σμιθ τη σύλληψη. Αλλά τον Μάιο του 2010 εντοπίστηκε, συνελήφθη και εκδόθηκε στη Βρετανία για να δικαστεί. Καταδικάστηκε και τον περασμένο Ιανουάριο αυτοκτόνησε.

Από τη σύλληψη και μετά, η Λίλιαν Σμιθ είχε εμμονή πως η πρόνοια θα της έπαιρνε τα παιδιά. Όταν ομολογούσε, ήταν το μοναδικό σημείο που έβαλε τα κλάματα. «Πήγα τα παιδιά τρεις μέρες διακοπές. Τις τέλειες διακοπές. Ήταν πολύ πολύ χαρούμενα. Αλλά ήταν το τέλος του δρόμου. Ήξερα ότι θα μου τα έπαιρναν πίσω στην Αγγλία», είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε