Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ωμός εκβιασμός των τραπεζιτών του Λονδίνου – Απείλησαν την ΕΕ

Οι τραπεζίτες του Λονδίνου απείλησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τραπεζικών Εποπτών ότι θα μετεγκατασταθούν σε επιχειρηματικά πιο φιλικές χώρες της Ασίας, αν η τελευταία επέμενε στην πρότασή της για δραστικό περιορισμό των αμοιβών τους με τη μορφή μπόνους.

 Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times, στον εκβιασμό των τραπεζιτών του Λονδίνου αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες κ. Μισέλ Μπαρνιέ, μιλώντας χθες το βράδυ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βρετανικής Βουλής.

Η πρόταση της Επιτροπής Τραπεζικών Εποπτών προβλέπει ανώτατο όριο στις αμοιβές των τραπεζικών στελεχών με τη μορφή μπόνους, το οποίο αντιστοιχεί στο 20% των συνολικών αποδοχών τους, προκαλώντας ισχυρές διαμαρτυρίες από τους τραπεζίτες.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών , αν ανησύχησε ότι πράγματι θα έφευγαν τραπεζικά στελέχη από το Λονδίνο, ο κ. Μπαρνιέ απάντησε: ” Δεν εντυπωσιάστηκα από τον εκβιασμό. Αμφιβάλω ότι θα υπάρξει φυγή ταλέντων προς την Ασία ή αλλού”, προσθέτοντας: “Όσοι έχουν συμφέρον για να μένουν στο Λονδίνο, επειδή βρίσκονται στην καρδιά της χρηματοπιστωτικής αγοράς, θα έχουν συμφέρον να μείνουν εδώ, ακόμη και αν αμείβονται ελαφρά λιγότερο”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε