Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ομπάμα: Ανακοίνωσε συμφωνίες 10 δισ. δολαρίων

Συμφωνίες για παραγγελίες ύψους δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αναμένεται να στηρίξουν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Μεταξύ αυτών και η συμφωνία της Boeing με την Ινδική Πολεμική Αεροπορία για την αγορά στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών, τύπου 10 C-17 Globemaster III, που ανέρχεται σε 4.1 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να συντηρήσει 22.160 υπαλλήλους.

 Μία άλλη παραγγελία είναι του επιβατικού αερομεταφορέα Spicejet για 33 αεροσκάφη Boeing 737, που ανέρχεται σε 2.7 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

 Η εταιρία General Electric συνήψε συμβόλαιο με την ινδική εταιρία Reliance Power Limited για προμήθεια και συντήρηση εξοπλισμού, το οποίο ανέρχεται σε 750 εκατομμύρια δολάρια και ένα ακόμη για την αγορά ελαφρών αεροσκαφών μάχης, κατασκευής της κρατικής Ινδικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής Ανάπτυξης ύψους 822 εκατομμυρίων δολαρίων.

 Άλλες συμφωνίες περιλαμβάνουν παραγγελίες για εξοπλισμό τηλεπικοινωνιακών συστημάτων καθώς και μεταλλευτικού εξοπλισμού.

 Ο Ομπάμα αναμένεται επίσης να ανακοινώσει τη χαλάρωση των αμερικανικών ελέγχων στις εξαγωγές προς την Ινδία για την ενίσχυση του εμπορίου στα αντικείμενα υψηλής τεχνολογίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Η Ινδία ζητούσε από καιρό από τις ΗΠΑ να άρουν την απαγόρευση εξαγωγών ευαίσθητης τεχνολογίας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Ομπάμα: Μετά την ήττα έφυγε για την… Ινδία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε