Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ομπάμα : Απαράδεκτες οι μυστικές υπηρεσίες!

Για απαράδεκτη αποτυχία των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών

έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη δεύτερη δημόσια παρέμβασή του με αφορμή την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης του αμερικανικού αεροσκάφους ανήμερα τα Χριστούγεννα.

«Yπήρξε αποτυχία του συστήματος, την οποία θεωρώ απολύτως απαράδεκτη. Υπάρχει ένα σύνολο ανθρωπίνων λαθών στο σύστημά μας … τα οποία συνέβαλαν σε ένα έλλειμμα ασφάλειας που θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό».

«Όταν η κυβέρνηση μας είχε πληροφορίες για ένα γνωστό εξτρεμιστή και οι πληροφορίες αυτές δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε για να αντιδράσουμε όπως έπρεπε, κι αυτός ο εξτρεμιστής που είχε επιβιβαστεί στο αεροσκάφος με τα επικίνδυνα εκρηκτικά θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή σε περίπου 300 ανθρώπους, τότε σημειώθηκαν συστηματικά λάθη, κάτι που το θεωρώ εντελώς απαράδεκτο», υπογράμμισε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε σχετικά με τις νέες πληροφορίες που δείχνουν μια πιθανή σχέση ανάμεσα στην αλ Κάιντα και την απόπειρα ανατίναξης του αμερικανικού αεροσκάφους ανήμερα τα Χριστούγεννα από τον 23χρονο Νιγηριανό. Η ίδια η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την αποτραπείσα επίθεση στην πτήση Αμστερνταμ – Ντιτρόιτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε