Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ομπάμα: Έκανα γκάφες! Αλλά ποιος το θυμάται;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Έχοντας χάσει τη μάχη των εντυπώσεων στο πρώτο debate με τον Μιτ Ρόμνεϊ, ο Μπαράκ Ομπάμα κάνει τώρα αγώνα δρόμου για να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιχείρησε να κάνει… αυστηρή αυτοκριτική για την εμφάνισή του στην πρώτη τηλεοπτική μονομαχία με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, υπενθυμίζοντας στους υποστηρικτές του πως και ο δρόμος της επιτυχημένης του προεκλογικής εκστρατείας το 2008 είχε “λακκούβες”.

Η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Ομπάμα έγινε στην Καλιφόρνια, στο Nokia Theater του Λος Άντζελες. 6.000 υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν για να τον ακούσουν, ανάμεσά τους και σταρ όπως ο Τζορτζ Κλούνει, η Κέιτ Χάντσον και ο Τζον Μπον Τζόβι.

“Αν πάμε πίσω το 2008, όλοι θυμούνται τη νίκη και δεν θυμούνται τις…λακκούβες του δρόμου”, είπε χαρακτηριστικά. “Τα πράγματα πάντα φαίνονται καλά όταν κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν, αλλά ενδιάμεσα…κάνουμε κάθε είδους λάθος. Κάνουμε γκάφες. Έκανα γκάφες, αλλά ο αμερικανικός λαός μας έκανε να προχωρήσουμε”, τόνισε.

Σε μια προσπάθεια να… ελαφρύνει λίγο το κλίμα, ο Αμερικανός πρόεδρος ασχολήθηκε με τους διάσημους… φίλους του. “Κάθε νύχτα η εμφάνισή τους είναι άψογη. Δεν μπορώ πάντα να λέω τα ίδια πράγματα”, είπε, προκαλώντας το έντονο χειροκρότημα του κοινού.

Μετά το debate μειώθηκε η διαφορά που χωρίζει Ομπάμα και Ρόμνεϊ στις δημοσκοπήσεις, με τον Αμερικανό πρόεδρο να εξακολουθεί να προηγείται σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ορισμένες πολιτείες-κλειδιά.

Οι σύμβουλοι του Ομπάμα έχουν δηλώσει πως θα αλλάξουν ορισμένα στοιχεία της προεκλογικής του εκστρατείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεκόρ 20ετίας για Ομπάμα-Ρόμνεϊ – Πάνω από 67 εκατ. είδαν το debate

Ο Ομπάμα κατηγορεί τον Ρόμνεϊ ότι είπε ψέματα στο ντιμπέιτ

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στο αμερικανικό ντιμπέιτ – ΦΩΤΟ

«Γκρινιάρης» ο Ομπάμα, «μαχητικός» ο Ρόμνεϊ – Ο απολογισμός του debate

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε