Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ομπάμα: “Φθαρμένη ως το μεδούλι η πρόταση των Ρεπουμπλικάνων”

Ο Ομπάμα καυτηριάζει την “φθαρμένη ως το μεδούλι” πολιτική πρόταση των Ρεπουμπλικανών, που απηχεί την στρατηγική που οδήγησε στην οικονομική κρίση.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα πως το εκλογικό πρόγραμμα των Ρεπουμπλικανών είναι «φθαρμένο ως το μεδούλι» και θα επανέφερε τις ΗΠΑ σε μία νέα «καταστροφική δεκαετία», πέντε εβδομάδες πριν τις κρίσιμες ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές.
 
Αντιδρώντας για πρώτη φορά στην «Υπόσχεση για την Αμερική» που παρουσίασαν την Πέμπτη οι πολιτικοί αντίπαλοι, ο δημοκρατικός πρόεδρος δηλώνει στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό μήνυμά του πως πολλές από τις δημοσιευμένες θέσεις τους είναι όμοιες «με τα μέτρα που μας βύθισαν στην οικονομική κρίση».
 
Σύμφωνα με τον Ομπάμα, «τα μέτρα τούτα εκπηγάζουν από την ίδια, φθαρμένη ίσαμε το μεδούλι, φιλοσοφία: να μειώσουμε τους φόρους για τους πολυεκατομμυριούχους-ες, να καταργήσουμε τους περιοριστικούς κανονισμούς για την Ουόλ Στριτ και τις ομάδες συμφερόντων και να αφήσουμε τη μεσαία τάξη να τα βγάλει πέρα μοναχή της».
 
«Αυτό δεν είναι ένα πρόγραμμα για ένα καλλίτερο μέλλον. Είναι η ηχώς μίας καταστροφικής δεκαετίας, που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθεί», τόνισε ο Ομπάμα, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία να καταγγείλει στην ομιλία του την παρελκυστική πολιτική των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.
 
Η Ρεπουμπλικανική πτέρυγα, που καίτοι μειοψηφία διαθέτει ικανό αριθμό μελών για να παρεμποδίζει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Ομπάμα, φαίνεται από τις σφυγμομετρήσεις ότι αποκομίζει μεγάλα εκλογικά κέρδη για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, καθώς τα οικονομικά στοιχεία , ιδίως η πρωτοφανής ανεργία του 9,6%, μετρούν αρνητικά στην κοινή γνώμη για την κυβέρνηση.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε