Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ομπάμα: «Ο Λάντεν δεν είναι τρόπαιο – Δε δίνω στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το θρίλερ κράτησε πολύ και ο Μπάρακ Ομπάμα αποφάσισε να δώσει ένα τέλος. Οι φωτογραφίες που αποδεικνύουν το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν θα κρατηθούν για πάντα επτασφράγιστο μυστικό.

Μέσω της δημοφιλούς εκπομπής του CBS, 60 Minutes, η οποία θα προβληθεί την Κυριακή αλλά αποσπάσματα της θα δοθούν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι δε θα κάνει το… χατίρι της διεθνούς κοινότητας και θα κρατήσει τα φωτογραφικά αποδεικτικά στοιχεία της εκτέλεσης Λάντεν στα… συρτάρια του Λευκού Οίκου. Το πιθανότερο είναι πως θα πετάξει και το κλειδί!

«Οι κίνδυνοι της δημοσίευσής τους υπερβαίνουν τα οφέλη» αναφέρει ο Ομπάμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκπομπής και δεν παραλείπει να τονίσει πως εκείνοι που αρέσκονται σε θεωρίες συνωμοσίας θα πουν πολλά, αλλά αν οι φωτογραφίες δημοσιευθούν, το μόνο που θα κάνουν είναι να προκαλέσουν ανάφλεξη στην κοινή γνώμη της Μέσης Ανατολής.

«Φανταστείτε πως οι Αμερικανοί θα αντιδρούσαν αν η αλ Κάιντα είχε σκοτώσει στρατιώτη ή ανώτερο αξιωματικό του αμερικανικού στρατού και έβαζε τις φωτογραφίες του πτώματός του στο διαδίκτυο», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος και προσθέτει: «ο Οσάμα μπιν Λαντεν δεν είναι τρόπαιο. Είναι νεκρός και τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στον αγώνα μέχρι να εξαρθρωθεί η αλ Κάιντα».

Λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής της επιτροπής πληροφοριών των Ρεπουμπλικάνων, Μάικ Ρότζερς είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να δημοσιοποιήσει τις αποκρουστικές φωτογραφίες.

Εκτός από τον Ρεπουμπλικάνο αξιωματούχο, ο Ομπάμα θα άκουσε και τις… δημοσκοπήσεις. Ο θάνατος του μπιν Λάντεν έχει εκτοξεύσει στα ύψη τη δημοτικότητά του (άλμα 11 μονάδων δείχνει έρευνα των CBS/New York Times). Και ο Αμερικανός πρόεδρος το είχε ανάγκη αυτό, αφού το τελευταίο διάστημα η δημοτικότητά του ακολουθούσε συνεχώς πτωτική πορεία.

Μετά τα περιστατικά της Κυριακής που οδήγησαν στην εκτέλεση του αρχηγού της αλ Κάιντα, τώρα το 57% των Αμερικανών δηλώνουν ότι εγκρίνουν το έργο του Αμερικανού προέδρου, έναντι του 46% που ήταν στις αρχές Απριλίου.

Βέβαια, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν προβλέψει μια τέτοια άνοδο της δημοτικότητας του προέδρου, αλλά είχαν προειδοποιήσει για τον χωρίς αμφιβολία εφήμερο χαρακτήρα της: η δημοτικότητα του προκατόχου του Ομπάμα, Τζορτζ Μπους είχε έτσι αυξηθεί τον Δεκέμβριο του 2003, όταν ο Σαντάμ Χουσέιν είχε συλληφθεί, μειώθηκε όμως κατά το ίδιο ποσοστό τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τον έπιασαν ζωντανό πριν τον εκτελέσουν» λέει η κόρη του…

O Μπιν Λάντεν ήταν εθισμένος στην Coca – Cola!

Αυτή είναι η γυναίκα του Μπιν Λάντεν που τον είδε να πέφτει νεκρός

Μέσα στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν – Τι φάρμακα βρέθηκαν – Τι έτρωγαν

Αναπαράσταση: Η εκτέλεση του Μπιν Λάντεν

Έπιασαν τον εργολάβο που έχτισε το κρησφύγετο του Οσάμα

Οι ειδικές δυνάμεις των Αμερικανών έχουν ένα όνομα: SEALs 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε