Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ομπάμα: Οι εκτοξεύσεις πυραύλων προς το Ισραήλ επιτάχυναν την κρίση στη Γάζα

Ομπάμα: Οι εκτοξεύσεις πυραύλων προς το Ισραήλ επιτάχυναν την κρίση στη Γάζα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι εκτοξεύσεις πυραύλων προς το Ισραήλ “επιτάχυναν” την κρίση στη Γάζα, όπου ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε σήμερα νέες επιδρομές.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό της”, είπε, εκτιμώντας ότι το “γεγονός που επιτάχυνε” τη δημιουργία της κρίσης ήταν οι ρίψεις “πυραύλων σε κατοικημένες περιοχές”.

Ο στόχος τώρα είναι να “τεθεί τέρμα σε αυτές τις εκτοξεύσεις πυραύλων χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση της βίας στην περιοχή”, είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Μπανγκόκ, όπου έφτασε την Κυριακή για την περιοδεία του στην Ασία.

Ο πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι το ενδεχόμενο μιας “λύσης δύο κρατών μεταφέρεται πλέον στο μέλλον” αν δεν τεθεί τέλος στη βία.

Οι ισραηλινές επιδρομές αποτελούν την πιο σημαντική επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, από την καταστροφική επίθεση του Δεκεμβρίου 2008-Ιανουαρίου 2009, στην οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.400 Παλαιστίνιοι, χωρίς να έχει έκτοτε επιτευχθεί μια μόνιμη παύση της εκτόξευσης πυραύλων με στόχο το Ισραήλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε