Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ομπάμα: Ώρα για αλλαγή στην Αίγυπτο

Ομπάμα: Ώρα για αλλαγή στην Αίγυπτο
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.02.2011 | 21:25
Πρώτη δημοσίευση: 10.02.2011 | 21:25

Πριν τον ίδιο τον Χόσνι Μουμπάρακ πρόλαβε ο Μπάρακ Ομπάμα! Ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε το δρόμο της παραίτησης στον Αιγύπτιο ομόλογό του.

«Παρακολουθούμε την ιστορία να εκτυλίσσεται. Έχει έρθει η ώρα για αλλαγή στη χώρα, επειδή τη ζητά ο λαός», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του από το Μίτσιγκαν όπου περιοδεύει, προσθέτοντας ότι θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την ειρηνική μετάβαση προς στη δημοκρατία.

«Θέλουμε όλοι οι Αιγύπτιοι να γνωρίζουν ότι η Αμερική θα συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την ειρηνική και αυθεντική μετάβαση προς τη δημοκρατία», τόνισε.

Την ίδια ώρα, βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ απηύθυνε έκληση για ομαλή μετάβαση στην Αίγυπτο τονίζοντας ότι η παρούσα κατάσταση ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

«Το έχουμε πει από την αρχή της παρούσας κρίσης στην Αίγυπτο ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση, πράγμα που σημαίνει, κατά την άποψή μας, μια νέα κυβέρνηση που θα δώσει στον αιγυπτιακό λαό πραγματικές, ορατές και κατανοητές αποδείξεις αλλαγής», δήλωσε ο κ. Χέιγκ.   Διαδώστε αυτό το άρθρο