Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ομπάμα: “Σε πορεία ήττας η Αλ Κάιντα”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί αύριο στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro ότι οι ΗΠΑ έχουν τοποθετήσει την αλ Κάιντα σε “πορεία ήττας”.

“Έχουμε διαλύσει τις συνομωσίες της αλ Κάιντα, έχουμε εξουδετερώσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν και ένα μεγάλο μέρος της οργάνωσής του και έχουμε τοποθετήσει την αλ Κάιντα στην πορεία της ήττας” ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα.

“Την ίδια ώρα, οι πληθυσμοί σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και στην βόρεια Αφρική δείχνουν ότι ο πιο σίγουρος δρόμος προς την δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια είναι η ηθική δύναμη της μη βίας, και όχι της τρομοκρατίας και της τυφλής βίας. Είναι σαφές ότι οι βίαιοι εξτρεμιστές έχουν μείνει πίσω και ότι το μέλλον ανήκει σε αυτούς που θέλουν να χτίσουν και όχι να καταστρέψουν” δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

“Έχω καταστήσει σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ σε πόλεμο κατά του Ισλάμ” πρόσθεσε.

“Αυτοί που μας επιτέθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ρήγμα μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου. Έχουν αποτύχει. Σε αυτή τη δέκατη επέτειο, είμαστε ενωμένοι με τους φίλους και τους εταίρους μας στην μνήμη όλων εκείνων που έχουμε χάσει σε αυτή τη μάχη. Στη μνήμη τους, επιβεβαιώνουμε εκ νέου το πνεύμα της συνεργασίας και του αμοιβαίου σεβασμού το οποίο έχουμε ανάγκη για να επιτύχουμε έναν κόσμο όπου όλοι θα ζουν με αξιοπρέπεια, ελευθερία και ειρήνη” σημείωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε, επίσης, την επιθυμία των ΗΠΑ να αναλάβουν το ρόλο της παγκόσμιας υπερδύναμης.

“Στα έθνη και στους λαούς που ψάχνουν ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία: Οι ΗΠΑ είναι ο εταίρος σας. Ακόμα και όταν αντιμετωπίζουμε τις εσωτερικές οικονομικές προκλήσεις μας, δε θα σταματήσουμε να διαδραματίζουμε τον μοναδικό ρόλο του παγκόσμιου ηγέτη” σημείωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε