Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ομπάμα: Το 2014 περιορίζονται οι δυνάμεις στο Αφγανιστάν

Ο Αμερικανός πρόεδρος όρισε το 2014 ως καταληκτική ημερομηνία τερματισμού των αμερικανικών μαχών στο Αφγανιστάν.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι σκοπεύει να τερματίσει τη μεγάλη στρατιωτική παρουσία των μάχιμων επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν το 2014 και θα περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα αυτή. Ωστόσο ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της Αλ Κάιντα και άλλων οργανώσεων θα συνεχιστούν και μετά από αυτή την ημερομηνία.

“Στόχος μου είναι να διασφαλίσω ότι μέχρι το 2014 θα έχουμε κάνει τη μεταβίβαση, με τους Αφγανούς να αναλαμβάνουν και είναι επίσης στόχος μας να μην εμπλακούμε σε μάχιμες επιχειρήσεις όπως σε αυτές που έχουμε εμπλακεί μέχρι τώρα”, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη τύπου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

“Σίγουρα το στίγμα μας θα μειωθεί σημαντικά. Πέρα από αυτό είναι δύσκολο να προεξοφλήσουμε επακριβώς τι θα είναι αναγκαίο για να διατηρήσουμε ασφαλή τον αμερικανικό λαό μέχρι το 2014. Θα διατυπώσω αυτή την απόφαση μου όταν φθάσω εκεί”, κατέληξε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει πως οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα αποφασίσει εάν θα τερματιστεί ο μάχιμος ρόλος τους στο Αφγανιστάν ως το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Αντικρουόμενες απόψεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για το Αφγανιστάν
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε