Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ομπάμα και Νετανιάχου δεν συζήτησαν για “διατρητικές βόμβες”

REUTERS

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου δεν έκαναν καμία διαβούλευση στη διάρκεια της προηγούμενης βδομάδας αναφορικά με το ισραηλινό αίτημα παροχής…

 …προηγμένης στρατιωτικής τεχνολογίας από τις ΗΠΑ για να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Ιράν, βεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

    “Στις συναντήσεις που έκανε ο πρόεδρος (Ομπάμα) τέτοια συμφωνία ούτε προτάθηκε ούτε επιτεύχθηκε”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τζέι Κάρνεϊ.

    Υπενθυμίζεται ότι επιπλέον της δίωρης απ’ ευθείας συνεννόησης Ομπάμα-Νετανιάχου στο Οβάλ Γραφείο, επακολούθησε και γεύμα κατ’ ιδίαν των δύο πολιτικών.

    Ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος ανωνύμως δήλωσε νωρίτερα ότι το εβραϊκό κράτος θέλει να αποκτήσει από τις ΗΠΑ τις “διατρητικές βόμβες εναντίον οχυρωμένων εγκαταστάσεων” (bunker buster bombs)–σήμερα πολλαπλάσιας ισχύος, σε σύγκριση με όσες χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο στον Κόλπο τον Ιανουάριο του 1991.

    Οι διατρητικές βόμβες παράγονται για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από την McDonnell Douglas, με αυτές βομβαρδίζει μόνον το πολεμικό αεροσκάφος Β-2.

    Ο ίδιος αξιωματούχος είχε αναφερθεί στο επίσημο ισραηλινό ενδιαφέρον για τα αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα, που εν πτήσει κάνουν ανεφοδιασμό καυσίμων, από τα οποία η ισραηλινή πολεμική αεροπορία θα έχει απόλυτη ανάγκη, αν τελικώς επιχειρήσει κατά υπόγειων ιρανικών “στόχων”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε