Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ομπάμα και Ολάντ στην κηδεία του Σιμόν Πέρες

Ομπάμα και Ολάντ στην κηδεία του Σιμόν Πέρες

Το Ισραήλ περιμένει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας, Φρανσουά Ολάντ και Γιοάχιμ Γκάουκ, τον πρίγκιπα Κάρολο της Βρετανίας και αρκετούς ξένους ηγέτες στην κηδεία του Σιμόν Πέρες που θα τελεστεί την Παρασκευή στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πέρες θα ταφεί την Παρασκευή στις 11.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) στο κοιμητήριο του όρους Χερτζλ όπου έχουν ταφεί σημαντικές προσωπικότητες του Ισραήλ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμμανουέλ Ναχσόν.

Μπαν Κι-μουν: Ο Πέρες εργάστηκε “ακατάπαυστα” για μια λύση δύο κρατών

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν χαιρέτισε σήμερα τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την προώθηση μιας λύσης στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση με τη συνύπαρξη δύο κρατών, αποτίοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα Σιμόν Πέρες, τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ.

“Εργάστηκε ακατάπαυστα για μια λύση δύο κρατών η οποία θα επέτρεπε στο Ισραήλ να ζει με ασφάλεια και ειρηνικά με τους Παλαιστίνιους και ολόκληρη την περιοχή”, δήλωσε ο Μπαν Κι-μουν σε μήνυμά του για τον θάνατο του βετεράνου πολιτικού νωρίς σήμερα το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε