Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ομπάμα προς Ευρωπαίους: «Όσο δεν κάνετε ό,τι πρέπει, λύση δε θα βρείτε»

ΦΩΤΟ REUTERS

Ακόμη ένα… μήνυμα προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έστειλε ο Μπάρακ Ομπάμα. «Ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη θα έχει συνέπειες για εμάς» είπε και ζήτησε από τους Ευρωπαίους πράξεις για να βρεθεί λύση στην κρίση χρέους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκρυψε τη βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση στην ευρωζώνη όχι μόνο λόγω της κρίσης χρέους αλλά και της σχεδόν ανύπαρκτης ανάπτυξης.

“Ήμουν και είμαι εξαιρετικά ανήσυχος. Θεωρώ ότι θα είμαι εξαιρετικά ανήσυχος αύριο και την επόμενη εβδομάδα”, είπε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ στην Καμπέρα. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις οφείλουν “να υποστηρίξουν το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης”, πρόσθεσε.

“Μέχρι να εφαρμοσθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που θα στέλνει ένα σαφές μήνυμα στις αγορές, που θα λέει ότι η Ευρώπη υποστηρίζει σθεναρά το ευρώ και θα πράξει ό,τι πρέπει να πράξει, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτήν την αναταραχή” είπε.

Παραδέχθηκε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θέλουν πραγματικά να βγάλουν την Ευρώπη από την κρίση, αλλά δεν έκρυψε την άποψη ότι η Ευρώπη λειτουργεί με βάση μία πολύπλοκη δομή.

“Σήμερα, η ευρωπαϊκή κοινότητα με την ευρεία έννοια οφείλει να υποστηρίξει το ευρωπαϊκό σχέδιο…Έχουμε μία ενοποιημένη παγκόσμια οικονομία και ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη θα έχει συνέπειες για εμάς”, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ομπάμα τηλεφώνησε στον Γ. Παπανδρέου – Τι συζήτησαν

SOS εκπέμπει ο Ζοζέ Μπαρόζο

«Μάλωσε» ξανά τους Ευρωπαίους ο Γκάιτνερ: «Προχωράτε αργά!»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε