Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ομπάμα προς Wall Street: Μη μας πολεμάτε

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Να αλλάξει στάση ως προς τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης κάλεσε τη Wall Street ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε ότι σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή οι νομοθέτες δεν δράσουν, οι ΗΠΑ είναι καταδικασμένες να ξαναπεράσουν την οικονομική κρίση. Παρότρυνε λοιπόν τη Wall Street «να έρθει μαζί μας, αντί να μας πολεμάει σε αυτή την προσπάθεια».

«Είναι βασικό να πάρουμε το μάθημα μας από αυτήν την κρίση έτσι ώστε να μην καταδικάσουμε τους εαυτούς μας να την επαναλάβουμε», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του στο κολέγιο Cooper Union του Μανχάταν και πρόσθεσε: «Και μη γελιέστε, αυτό ακριβώς θα συμβεί αν επιτρέψουμε αυτή τη στιγμή να περάσει, ένα αποτέλεσμα που είναι απαράδεκτο για εμένα και για τον αμερικανικό λαό».

Την ίδια ώρα οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο πιέζουν για την προώθηση του νομοσχεδίου της οικονομικής μεταρρύθμισης. Επιπλέον, ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε ιδιαίτερα τους «τιτάνες της αμερικανικής βιομηχανίας» να στηρίξουν την οικονομική μεταρρύθμιση παρά να προσπαθούν να υποσκάψουν αυτήν την προσπάθεια.

«Συμμετάσχετε στην προσπάθεια μας αντί να μας πολεμάτε», το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, που δήλωσε πως η οικονομική μεταρρύθμιση θα βάλει ένα τέλος στο σχέδιο διάσωσης των τραπεζών. «Μία ψήφος για τη μεταρρύθμιση είναι μία ψήφος για να δοθεί τέλος στα σχέδια διάσωσης που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους. Αυτή είναι η αλήθεια. Τελεία», τα λόγια του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε