Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ομπάμα: συμφωνήσαμε

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Να αποφύγουν τη στάση πληρωμών συμφώνησαν οι Ρεπουμπλικανοί και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ αφού σύμφωνα με τη συνέντευξη του Αμερικανού Προέδρου, αργά τη νύχτα (ώρα Ελλάδας)

συμφωνήθηκε αύξηση του ορίου δανειοδότησης για το αμερικανικό δημόσιο αλλά και περικοπές ύψους, αρχικά, 1 τρισ. δολαρίων στο βάθος μιας δεκαετίας.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι υπήρξε μια πρωταρχική συμφωνία προκειμένου να κατατεθεί νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Κογκρέσσο.

Όπως πάντως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι ένα σχέδιο το οποίο ο ίδιος προτιμά, όμως ήταν ένα σχέδιο για να αποφευχθεί η στάση πληρωμών.

«Αποτελεί μια μακροπρόθεσμη λύση που θα απαλλάξει τις Η.Π.Α. από παρόμοια προβλήματα σε έξι, εννιά ή δώδεκα μήνες. Η μείωση των δημοσίων δαπανών είναι μεγάλη ωστόσο εγγυάται ότι θα μπορούμε στο μέλλον να επενδύσουμε σε κομβικούς τομείς της κοινωνίας όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας και η έρευνα», τόνισε ο Ομπάμα.

«Το ύψος των κονδυλίων του Δημοσίου θα είναι το μικρότερο από την εποχή που πρόεδρος της χώρας ήταν ο Άιζενχάουερ», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η συμφωνία προβλέπει τη σύσταση επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει τρόπους περαιτέρω μείωσης των δημοσίων δαπανών κατά 1,5 τρισ. δολάρια (πέραν του 1 τρισ. δολαρίων που συμφωνήθηκε αρχικά) και να καταθέσει σχετικές προτάσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε