Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

On line λογοκρισία στην Κίνα

On line λογοκρισία στην Κίνα
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2010 | 12:25
Πρώτη δημοσίευση: 31.01.2010 | 12:14

   Οι κινεζικές αρχές απαγόρευσαν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης 62 δημοσιεύματα μέσα στο 2009. Μεταξύ αυτών η κάλυψη θεμάτων από δημόσιες διαμαρτυρίες και η δημοσίευση φωτογραφιών μίας ηθοποιού χωρίς σουτιέν.

Η έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων αναφέρεται λεπτομερώς στην "εντατικοποίηση των προσπαθειών των αρχών από τις αρχές του 2009 για τον έλεγχο των οn line ειδήσεων και σχολίων".

Μεταξύ άλλων απαγορεύτηκε η δημοσίευση φωτογραφιών topless της ηθοποιού Ζανγκ Ζιγι καθώς η δημοσίευση απομνημονευμάτων του πρώην πρωθυπουργού Ζάο Ζιγιάνγκ. Τον Απρίλιο τα ΜΜΕ ειδοποιήθηκαν να μη δημοσιεύσουν τα παράπονα των γονέων των παιδιών που σκοτώθηκαν στον σεισμό του 2008 στην επαρχία Σιτσουάν  ενώ δύο μήνες μετά ειδοποιήθηκαν να χρησιμοποιήσουν μόνο τις πληροφορίες του πρακτορείου Νέα Κίνα για τις ταραχές στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Μέσα στο 2009 τα μέσα ενημέρωσης πήραν την εντολή να μην καλύψουν τις εκλογές στο Χονγκ Κονγκ και να χρησιμοποιήσουν μόνο το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα για την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Κίνα.

    Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Αϊνταν Ουάϊτ δήλωσε ότι υποστηρίζει την έκκληση της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον προς τις αμερικανικές εταιρείες να πάρουν θέση κατά της λογοκριστίας στην Κίνα μετά από την διαμάχη με την Google.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο