Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ονδούρα: Δολοφόνησαν και τρίτο δημοσιογράφο

Παραστρατιωτικές οργανώσεις αναλαμβάνουν για λογαριασμό της κυβέρνησης να εξοντώνουν όσους την "χτυπάνε". ΦΩΤΟ REUTERS
Παραστρατιωτικές οργανώσεις αναλαμβάνουν για λογαριασμό της κυβέρνησης να εξοντώνουν όσους την "χτυπάνε". ΦΩΤΟ REUTERS
Άλλος ένας δημοσιογράφος, ο τρίτος από τις αρχές Μαρτίου, δολοφονήθηκε στην Ονδούρα.

 

Ο Ναούμ Παλάσιος Αρτεάγα, 34 ετών, βρισκόταν στο αυτοκίνητό του όταν δύο άλλα οχήματα του έκλεισαν το δρόμο και τον γάζωσαν με σφαίρες στην πόλη Τοκόα, στα βόρεια της χώρας, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασφαλείας, Λεονέλ Σαουσέδα.
 
Ο Αρτεάγα εργαζόταν σε ένα τοπικό ραδιοσταθμό και σε ένα τηλεοπτικό κανάλι. “Ήθελαν πραγματικά να τον σκοτώσουν, το αυτοκίνητο δέχτηκε 41 σφαίρες”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι μία γυναίκα που επέβαινε επίσης στο όχημα τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.
 
Ο δημοσιογράφος και ένας συνάδελφός του είχαν λάβει πρόσφατα απειλητικά τηλεφωνήματα που τους καλούσαν να σταματήσουν να “υπερασπίζονται τους φτωχούς”, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Ελευθερία της Έκφρασης, μια ιδιωτική οργάνωση που προασπίζεται την ελευθεροτυπία. Μετά το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια, στις 28 Ιουνίου 2009, ο Αρτεάγα “δεχόταν παρενοχλήσεις από στρατιωτικούς που του κατάσχεσαν τα εργαλεία της δουλειάς του”, πρόσθεσε η Επιτροπή.
 
Την περασμένη Πέμπτη άγνωστοι δολοφόνησαν με παρόμοιο τρόπο τον Νταβίντ Μέσα, 51 ετών, στην πόλη Λα Σέιμπα. Στις 2 Μαρτίου άλλος ένας δημοσιογράφος, ο Χοσέ Ερνάντες, 26 ετών, σκοτώθηκε στην Τεγκουσιγκάλπα από αγνώστους που τραυμάτισαν και την Κάρολ Καμπρέρα, μία αρθρογράφο η οποία απέδωσε την επίθεση σε οπαδούς του πρώην προέδρου Σελάγια.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε