Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οπαδοί του Καντάφι ζητούν εκεχειρία

Οπαδοί του Καντάφι ζητούν εκεχειρία

Τοπικός στρατιωτικός διοικητής της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης δήλωσε ότι διεξάγει συνομιλίες για μια εκεχειρία μ’ ένα πρεσβύτερο της φυλής του Μουάμαρ Καντάφι μέσα στην πολιορκημένη πόλη Σύρτη.

Ο Τουχάμι Ζαγιάνι, διοικητής της ταξιαρχίας Ελ-Φαρούκ που βρίσκεται δήλωσε ότι ο πρεσβύτερος, τον οποίο δεν κατονόμασε, ήρθε σε επαφή μαζί του στο δορυφορικό τηλέφωνό του και ζήτησε μια εκεχειρία.

“Μου τηλεφώνησε και είπε ότι ζητούν ασφαλή διέλευση για να εγκαταλείψουν την πόλη οι οικογένειες και οι ένοπλοι”, δήλωσε.

Ο Ζαγιάνι διευκρίνισε πως συμφώνησε να επιτραπεί να εγκαταλείψουν τη Σύρτη οι οικογένειες από τη φυλή του Καντάφι όμως δεν γνωρίζει πού θα πάνε τα μέλη της φυλής του Καντάφι, που αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού της Σύρτης, αφού εγκαταλείψουν την πόλη.

Ο ίδιος εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τους όρους για την παράδοση των ενόπλων οπαδών του Καντάφι.”Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες και δεν μιλήσαμε πολύ για το πώς θα αποχωρήσουν, όμως νομίζω πως το σενάριο θα είναι ότι θα πρέπει να αφήσουν τα όπλα τους”, δήλωσε ο Ζαγιάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καντάφι: «Είμαι στη Λιβύη και θα πεθάνω σαν μάρτυρας»

Φρίκη! Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος με 1.200 πτώματα

Καταγγελία σοκ: “Με βίαζαν ο Καντάφι και οι γιοι του”!

Σφαγή του ΝΑΤΟ στη Σύρτη καταγγέλλει το καθεστώς Καντάφι

Ο Καντάφι «επανεμφανίστηκε» – Τον είδαν στη νότια Λιβύη;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε