Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οπλισμένος με μαχαίρι και τσεκούρι επιτέθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στο Τελ Αβίβ, αλλά η αιτία δεν ήταν ούτε η Χαμάς ούτε κάποιος Παλαιστίνιος εξτρεμιστής. Ήταν ένας 41χρονος Ισραηλινός, με βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Ο δράστης ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και τσεκούρι σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Η επίθεση εκδηλώθηκε λίγο αφού ανακοινώθηκε πως στην περιοχή μεταβαίνει η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα.

“Ένα αυτοκίνητο μάρκας Mazda σταμάτησε δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία και από αυτό αποβιβάστηκε ένας άνδρας ο οποίος κρατούσε μία κόκκινη τσάντα και ένα δικράνι (γεωργικό εργαλείο)”, είπε στο Reuters ο 48χρονος Ντέιβιντ Κοέν, αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης καθώς την ώρα εκείνη έτρεχε στην παραλιακή οδό Χαγιαρκόν του Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ.

“Άρχισε να τρέχει προς το μέρος των φρουρών ασφαλείας. Τον είδαν, τράβηξαν τα όπλα τους και του είπαν να πέσει στο έδαφος. Συνέχισε να τρέχει και στη συνέχεια πυροβόλησαν στον αέρα και τον κάλεσαν και πάλι να πέσει κάτω. Αυτός συνέχισε να κατευθύνεται προς το μέρος τους. Έπεσαν πάνω του και του πήραν την τσάντα”, περιέγραψε ο Κοέν.

Ο δράστης, μαχαίρωσε τον φρουρό, ο οποίος όμως πρόλαβε να πυροβολήσει και να τον τραυματίσει. Οι αστυνομικοί δε δυσκολεύτηκαν να τον συλλάβουν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει το κίνητρο του δράστη, οποίος ανακρίνεται. Τα πολιτικά κίνητρα αποκλείονται.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στέλνουν τη Χίλαρι στη Μέση Ανατολή για να πετύχει κατάπαυση πυρός – Το Ισραήλ συνεχίζει να σκοτώνει παιδιά

Βομβαρδισμός σε κτίριο που στεγάζονται δημοσιογράφοι στη Γάζα – ΦΩΤΟ

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε