Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Όπως και στην Ελλάδα, στην Ιταλία σε 4 ημέρες αυτοκτόνησαν 3 άτομα λόγω χρεών

Όπως και στην Ελλάδα, στην Ιταλία σε 4 ημέρες αυτοκτόνησαν 3 άτομα λόγω χρεών

Αλλες τρεις αυτοκτονίες, σημειώθηκαν στην Ιταλία, μέσα σε τέσσερις ημέρες, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Λουίτζι Μπινιάρντι, επιχειρηματίας του υφαντουργικού τομέα, αυτοκτόνησε στο Κάρπι της βορειοανατολικής Ιταλίας, εξ αιτίας των χρεών, που είχαν ξεπεράσει τις 280.000 ευρώ.

Μέρος των οφειλών του, ήταν προς την κρατική εταιρία είσπραξης προστίμων και καθυστερούμενων φόρων, Equitalia.

Ένας σαραντάχρονος επιχειρηματίας έβαλε τέρμα στην ζωή του στο Αβελίνο, στην περιφέρεια της Νάπολης, μέσα στην επιχείρησή του. Οι ιταλικές αρχές, έκαναν γνωστά μόνο τα αρχικά του ονόματός του, G. L. Δεν βρέθηκε κάποιο γράμμα που να εξηγεί την τραγική πράξη, αλλά οι υπεύθυνοι των ερευνών, την συνδέουν με οφειλές προς το δημόσιο.

Την περασμένη νύχτα, στην Γένοβα, ένας τεχνίτης εξήντα οκτώ ετών, αυτοκτόνησε, δι’ απαγχονισμού, μέσα στην κρεβατοκάμαρά του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Τύπος, ο αυτόχειρας της Γένοβας, χρωστούσε τριάντα χιλιάδες ευρώ στην εταιρία Equitalia, η οποία του είχε γνωστοποιήσει ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε κατάσχεση του σπιτιού του. Σε επιστολή του, ο απελπισμένος εξηνταοκτάχρονος αναλυτικά στις αιτίες που τον οδήγησαν στην ακραία αυτή απόφαση.

Προς αντιμετώπιση της πραγματικής αυτής κατάστασης “εκτάκτου ανάγκης” ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα ειδική τηλεφωνική γραμμή για παροχή στήριξης. “Θα είναι ένα τηλέφωνο κατά των αυτοκτονιών”, τόνισε ο Τζάια, υπογραμμίζοντας ότι, παράλληλα, θα οργανωθεί και ένα κέντρο όπου οι πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα μπορούν να συνομιλούν με ψυχολόγους.

Στην δε Βιγκόντζα, κοντά στην Πάδοβα, η Φλάβια Σκιαβόν, κόρη ενός επιχειρηματία που έθεσε τέλος στην ζωή του, λόγω της οικονομικής κρίσης, δημιούργησε τον σύνδεσμο “Speranza al lavoro” (Ελπίδα στην εργασία).

Κύριος στόχος της Σκιαβόν και των συνεργατών της, η στήριξη των συγγενών όσων ωθούνται σε αυτοκτονία από την κρίση, η παροχή βοήθειας στα θύματα εργατικών ατυχημάτων και η προώθηση ευκαιριών νέας απασχόλησης, για να μπορέσει να μειωθεί η ανεργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Ζω πια συνέχεια μια ζωή δράμα” – Σοκ από διπλή αυτοκτονία μητέρας και γιού στην καρδιά της Αθήνας – Πρώτα έπεσε εκείνη και μετά το παιδί της

60χρονος αυτοκτόνησε κόβοντας τις φλέβες του σε πλατεία του Περιστερίου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε