Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ώρες αγωνίας για την Βενεζουέλα! – Κρίσιμη η κατάσταση του Ούγκο Τσάβες

Ώρες αγωνίας για την Βενεζουέλα! – Κρίσιμη η κατάσταση του Ούγκο Τσάβες

Στο πλευρό του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες βρίσκονται συγγενείς αλλά και μέλη της κυβέρνησής του στο νοσοκομείο της Αβάνας όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση. Πολλές είναι οι φήμες που κυκλοφορούν, ακόμα και ότι έχει πέσει σε κώμα.

“Εύθραυστη” αλλά σταθερή χαρακτήρισε την υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ο υπουργός Επιστημών και γαμπρός του, Χόρχε Αρεάσα, μέσω του Twitter από την Αβάνα.

Ο Τσάβες, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, υποβλήθηκε σε τέταρτη χειρουργική επέμβαση στην Κούβα.
Ο αδελφός του προέδρου Αντάν Τσάβες, κυβερνήτης του κρατιδίου Μπαρίνας, έφθασε επίσης στην πρωτεύουσα της Κούβας, είπε ο Αρεάσα.

Ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο, τον οποίο ο Τσάβες έχει ορίσει διάδοχό του, επίσης βρίσκεται στην Αβάνα με τον πρόεδρο, σύμφωνα με τον Αρεάσα.

Ο Τσάβες υποβλήθηκε σε τέταρτη χειρουργική επέμβαση για καρκίνο στην Κούβα, στις 11 Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε τον Τσάβες περιέγραψε την κατάστασή του ως “πολύ ανησυχητική”.

Ο γιατρός Χοσέ Ραφαέλ Μαρκίνα από την Βενεζουέλα, ο οποίος είπε ότι έχει συνομιλήσει με αξιόπιστες πηγές, υποστήριξε ότι υπάρχουν 90% πιθανότητες ο Τσάβες να μη ζει μέχρι την προγραμματισμένη ορκωμοσία του για την επόμενη θητεία του στις 10 Ιανουαρίου.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Τράπεζα της Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), κατηγορεί τις αρχές ότι παρέχει “ανεπαρκείς” πληροφορίες σχετικά με την υγεία του Τσάβες καθώς η μυστικοπάθεια της κυβέρνησης καλλιεργεί την αβεβαιότητα και την διασπορά φημών, δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας της MUD, Ραμόν Γκιγέρμο Αβελέδο.

Στο μεταξύ στην Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, είπε ότι οι ΗΠΑ αναμένουν η Βενεζουέλα να προχωρήσει στη διενέργεια “δημοκρατικών, ελεύθερων, δίκαιων και με διαφάνεια” εκλογών σε περίπτωση που ο Τσάβες δεν μπορέσει να αναλάβει την εξουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θρίλερ με την υγεία του Τσάβες – Αντιπολίτευση: Πείτε την αλήθεια!

Σε κώμα ο Τσάβες, σύμφωνα με δημοσίευμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε