Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οργή Τουρκίας για τις δηλώσεις Ομπάμα

Οργή Τουρκίας για τις δηλώσεις Ομπάμα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.04.2011 | 16:25
Πρώτη δημοσίευση: 24.04.2011 | 16:17

Η Τουρκία επέκρινε τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος με την ευκαιρία της 96ης επετείου της σφαγής των Αρμενίων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μολονότι ο Ομπάμα δεν χρησιμοποίησε τον όρο "γενοκτονία".

"Οι δηλώσεις διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα. Γι'αυτό κρίνουμε ότι δημιουργούν πρόβλημα και εκφράζουμε τη λύπη μας γι'αυτές", ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να διευκολύνουν την εξομάλυνση της διαδικασίας μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας, όχι να την περιπλέξουν", προσθέτει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Ο Μπαράκ Ομάμα ζήτησε από την Άγκυρα να αναγνωρίσει "πλήρως" τις σφαγές αυτές και καταδίκασε "τα τρομερά αυτά γεγονότα". Ωστόσο απέφυγε να χαρακτηρίσει "γενοκτονία" τις σφαγές των Αρμενίων.

"Μια πλήρης και ειλικρινής αναγνώριση είναι προς το συμφέρον όλων μας", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του Ομπάμα, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ Ναμίκ Ταν εξέφρασε "τη βαθειά λύπη του" για τα σχόλια του αμερικανού προέδρου, τα οποία, όπως είπε, αποτελούν "έναν λανθασμένο και ακατάλληλο μονομερή πολιτικό χαρακτηρισμό της ιστορίας".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο