Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Οργή για το μακελειό στο Συρία- Επεισόδια σε Βρετανία, Γερμανία και ΗΠΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Επεισόδια σημειώθηκαν στις πρεσβείες της Συρίας στη Γερμανία, στην Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περίπου είκοσι άνθρωποι πολιόρκησαν την πρεσβεία της Συρίας στο Βερολίνο και προκάλεσαν υλικές ζημιές προτού συλληφθούν και απομακρυνθούν από την αστυνομία, ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές.

Οι διαδηλωτές, «αποκλειστικά Σύροι ή συριακής καταγωγής», εισέβαλαν στο χώρο της πρεσβείας στις 16:30 τοπική ώρα (17:30 ώρα Ελλάδας) και «κατέστρεψαν έπιπλα σε πολλά γραφεία, κρέμασαν μια σημαία» και κατόπιν «έγραψαν συνθήματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας.

Μετά την εισβολή στην πρεσβεία «η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε [τους διαδηλωτές, οι οποίοι] δεν πρόβαλαν αντίσταση», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Απελευθερώθηκαν αφού οι αρχές πήραν τα στοιχεία τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας ανέφερε σε χωριστή ανακοίνωση ότι «πρέπει να καταδικαστούν με τον πιο έντονο τρόπο» οι ενέργειες «που διαπράχθηκαν εναντίον της πρεσβείας της Συρίας στη Γερμανία».

Ο επιτετραμμένος του γερμανικού ΥΠΕΞ για την Εγγύς Ανατολή Μπόρις Ρούγκε «τηλεφώνησε στον Σύρο πρεσβευτή» μετά το επεισόδιο και «του εξέφρασε τη λύπη του», ανέφερε η ανακοίνωση της γερμανικής διπλωματίας. Διεξάγεται έρευνα για το επεισόδιο.

Διαδηλώσεις σημειώθηκαν επίσης έξω από τις πρεσβείες της Συρίας στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο Λονδίνο, πάνω από 100 άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ πέταξαν πέτρες στη συριακή πρεσβεία, με αποτέλεσμα να σπάσουν παράθυρα. Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν αφού αποπειράθηκαν να εισβάλουν στην πρεσβεία, σύμφωνα με βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Στην Ουάσινγκτον, δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν φωνάζοντας το σύνθημα «η Συρία σύντομα θα είναι ελεύθερη».

Διαβάστε
Σφαγή στη Συρία

Σύροι επιτέθηκαν στην πρεσβεία τους στην Αθήνα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε