Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Οργή κι απογοήτευση μετά τη Sandy – Νεοϋορκέζοι ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια (VIDEO)

Οργή κι απογοήτευση μετά τη Sandy – Νεοϋορκέζοι ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια (VIDEO)

Πολλοί επαίνεσαν τον Ομπάμα για το χειρισμό της κατάστασης αλλά η εικόνα που αποκαλύπτεται μετά τον τυφώνα Sandy έχει οργή, θυμό, απογοήτευση και κατοίκους της Νέας Υόρκης να «βουτούν» στα σκουπίδια, πεινασμένοι, για λίγο φαγητό.

Είναι μια εικόνα που σοκάρει. Σε μια πόλη που θεωρείται μητρόπολη του κόσμου, άνθρωποι αναγκάζονται να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε! Το ρεπορτάζ του NBC είναι αποκαλυπτικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει επιστρατεύσει 400 μέλη της Εθνικής Φρουράς και 150 εθελοντές για να μεταφέρουν δωρεάν γεύματα από πόρτα σε πόρτα. Ένα εκατομμύριο γεύματα θα μοιραστούν.
Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι είχε αναπτύξει 12 κινητές κουζίνες ικανές να προετοιμάζουν 200.000 γεύματα την ημέρα. Διανομή τροφίμων και ειδών ένδυσης γίνεται, ειδικά μπροστά από ορισμένες εκκλησίες. Αλλά φαίνεται πως δεν είναι αρκετό.

Η απελπισία φαίνεται και στις ουρές για λίγη βενζίνη. Αλλά και στο πως οι πληγέντες μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιος προηγείται.




Και όλα αυτά ενώ ο αριθμός των νεκρών, συνολικά, έχει φτάσει τους 98. Ανάμεσά τους δυο αδερφάκια, ηλικίας 2 και 4 ετών, που παρασύρθηκαν από τα χέρια της μητέρας τους όταν το αυτοκίνητό της σταμάτησε σε πλημμυρισμένο δρόμο. Τα πτώματά τους βρέθηκαν χθες το ένα κοντά στο άλλο σε μια ελώδη περιοχή.

Στα συντρίμμια που άφησε πίσω η Sandy, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ψάχνουν εγκλωβισμένους. Οι ελπίδες να βρεθεί κάποιος ζωντανός, σβήνουν.

Η οργή στο Στέιτεν Άιλαντ ξεχειλίζει. “Μας ξέχασαν”, λέει η 42χρονη Τερέζα Κόνορ προσθέτοντας ότι η γειτονιά της “καταστράφηκε”. “Και ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε πως η Νέα Υόρκη είναι εντάξει. Ο μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί!”
Η οργή αυξάνεται σε όλη τη Νέα Υόρκη για την απόφαση του Μπλούμπεργκ να πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην πόλη ο μεγαλύτερος μαραθώνιος του κόσμου.

“Αν πάρουν έστω κι ένα μέλος συνεργείου από το Στάτεν Άιλαντ για τον μαραθώνιο, θα ουρλιάξω”, έγραψε στο Twitter ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Υόρκης Τζέιμς Όντο. “Αυτή τη στιγμή έχουμε εδώ ανθρώπους χωρίς σπίτι και χωρίς ελπίδα”.
Στο Στάτεν Άιλαντ κατοικούν περίπου 500.000 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους είναι εργάτες οι οικογένειες των οποίων ζούν εκεί εδώ και γενιές.

Ο Σάντι αναμένεται ότι θα είναι η τέταρτη πιο δαπανηρή καταστροφή που έχει συμβεί ποτέ στις ΗΠΑ, μετά τον κυκλώνα Κατρίνα το 2005, τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τον κυκλώνα Άντριου το 1992.

Περίπου 4,5 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτροδότηση. Σε γειτονιές της Νέας Υόρκης, μερικοί κάτοικοι παραπονέθηκαν για έλλειψη αστυνόμευσης και εξέφρασαν φόβους για άνοδο της εγκληματικότητας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στιγμή που το Μανχάταν βυθίζεται στο σκοτάδι! Εντυπωσιακό video

Τι άφησε πίσω του ο τυφώνας Sandy

Η ζωή μετά τον τυφώνα Sandy – Δείτε φωτο

Η Sandy “κατάπιε” την ακτή του Ν.Τζέρσει, άφησε πίσω της τουλάχιστον 48 νεκρούς και οι ζημιές θα ξεπεράσουν τα 50 δις δολάρια

Ελληνοαμερικανίδα γεννάει μέσα σε ταξί στη Νέα Υόρκη- ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε