Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οργή στην Ουγκάντα για όσα είπε ο ισπανός πρωθυπουργός

Οργή στην Ουγκάντα για όσα είπε ο ισπανός πρωθυπουργός

Ούτε να μασάει, ούτε να μιλάει, ούτε να γράφει. Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόϊ κατάφερε να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο με την Ουγκάντα.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο κ.Ραχόι φέρεται να έστειλε γραπτό μήνυμα στον υπουργό Οικονομικών της χώρας, λίγο πριν την έναρξη της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup του Σαββάτου, στο οποίο έγραφε «η Ισπανία, δεν είναι Ουγκάντα».

Μόλις αυτό μαθεύτηκε, το timeline στο twitter του Ισπανού Πρωθυπουργού «πλημμύρισε» με ειρωνικά μηνύματα.

Όμως, πέρα από αυτό η Ουγκάντα του απάντησε:

Ο υπουργός εξωτερικών της χωρας, Χένρι Οκέλο Οριεμ, είπε κατ’ αρχήν ότι, οι Ισπανοί δεν είναι σε επαφή με την πραγματικότητα.
Επίσης είπε ότι το σχόλιο του Iσπανού Πρωθυπουργού προδίδει την άγνοιά του για τα βήματα ανάπτυξης που έχει κάνει τις τελευταίες δεκαετίες η Ουγκάντα.

«Έχει επισκεφτεί ποτέ του την Ουγκάντα;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι, όσοι γνωρίζουν καλά την κατάσταση της χώρας, δεν θα μπορούσαν ποτέ να σχολιάσουν κάτι τέτοιο. «Είναι απογοητευτικό να λέγονται το 2012 τέτοια πράγματα, είναι ανίδεοι».

Σε ερώτηση εάν η Ουγκάντα θα προβεί στην έκδοση κάποιας επίσημης ανακοίνωσης για το εν λόγω περιστατικό, απάντησε ότι, η άγνοιά τους δεν αξίζει ούτε καν επίσημης ανακοίνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Της… Ουγκάντας γίνεται στην Ισπανία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε