Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Οργισμένη επιστολή του Τζον Λένον στους Πολ και Λίντα ΜακΚάρτνεϊ

Οργισμένη επιστολή του Τζον Λένον στους Πολ και Λίντα ΜακΚάρτνεϊ

Μία οργισμένη επιστολή του Τζον Λένον στον Πολ και στη Λίντα ΜακΚάρτνεϊ γραμμένη λίγο μετά τη διάλυση των Beatles πουλήθηκε σε δημοπρασία για 30.000 δολάρια.

Το δισέλιδο δακτυλογραφημένο γράμμα με χειρόγραφες σημειώσεις του Λένον πουλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών RR Auction που εδρεύει στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, το γράμμα πιστεύεται ότι γράφτηκε το 1971 ως απάντηση στην κριτική που δέχθηκε ο Τζον Λένον από τη Λίντα ΜακΚάρτνεϊ για την απόφασή του να μην ανακοινώσει δημόσια την αποχώρησή του από τη μπάντα το 1970.

Στη γεμάτη βωμολοχίες και σε κάποια σημεία ασυνάρτητη επιστολή, μεταξύ άλλων αναφέρεται: “Πιστεύεις πραγματικά ότι το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής τέχνης εμφανίστηκε λόγω των Beatles; Δεν νομίζω ότι είσαι τόσο τρελός Πολ – το πιστεύεις αυτό; Όταν θα σταματήσεις να το πιστεύεις ίσως ξυπνήσεις!»

“Η επιστολή καταγράφει την έντονη αντιπαλότητα μεταξύ Λένον και ΜακΚάρτνεϋ κατά τους μήνες και τον χρόνο μετά τη διάλυση των Beatles” εξήγησε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του οίκου δημοπρασιών, Ρόμπερτ Λίβινγκστον.

Ο Τζον Λένον καταφέρεται εναντίον του Πολ ΜακΚάρτνεϊ και της πρώτης συζύγου του, Λίντα, καθιστώντας σαφές ότι δεν θέλει να αφήσει τα περασμένα να είναι περασμένα και τους ασκεί σκληρή κριτική για την έπαρση τους και την άρνησή τους να είναι ευγενικοί στη σύζυγό του, Γιόκο Όνο.

Καταλήγει υποστηρίζοντας ότι δεν είχε μιλήσει στον Τύπο για την έξοδό του από τους Beatles, επειδή αυτό του είχε ζητηθεί από τον Πολ και τον μάνατζερ των Beatles, Άλεν Κλάιν. «Και οι δύο για μία ολόκληρη μέρα προσπαθούσαν να με πείσουν ότι είναι καλύτερο να μην πω τίποτα…επειδή αυτό «θα έβλαπτε τους Beatles» και είπαν «να το υποβαθμίσουμε».

Η επιστολή δείχνει ότι η μαγική χημεία των Τζον Λένον και Πολ ΜακΚάρτνεϊ μετατράπηκε σε πικρή δυσαρέσκεια, όταν οι Beatles διαλύθηκαν το 1970. Την επιστολή του θρύλου της ροκ αγόρασε ένας συλλέκτης από το Ντάλας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σύμφωνα με το Fox News.

Στη δημοπρασία πουλήθηκαν επίσης ένα υπογεγραμμένο πρόγραμμα των Beatles από το 1963 (έναντι 16.541 δολαρίων )το προσωπικό σημειωματάριο του Μάιλς Ντέιβις (για 12.251 δολάρια) και η ακουστική κιθάρα του Στίβι Ρέι Βον (Stevie Ray Vaughan) (για 18.520 δολάρια).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε