Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οργισμένη η Μέρκελ με το βιβλίο

“Απολύτως απαράδεκτα” δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος ότι ήταν τα σχόλιά του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Γερμανίας, Bundesbank, περί “εβραϊκού γονιδίου” και κακής επιρροής των μεταναστών στην Ευρώπη.

Ο Τίλο Σαραζίν, μέλος του ΔΣ της Bundesbank, προκάλεσε την οργή της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, δηλώνοντας σε συνέντευξή του ότι “όλοι οι εβραίοι μοιράζονται ένα συγκεκριμένο γονίδιο”, μεταξύ άλλων εμπρηστικών του σχολίων επίσης για την τουρκική και την αραβική κοινότητα της Γερμανίας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Μπούντεσμπανκ θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσει το μέλλον του Σαραζίν και θα εκδώσει δήλωση μετά το τέλος της συνεδρίασης. Εκπρόσωπος της τράπεζας δεν θέλησε πάντως να επιβεβαιώσει ότι είναι προγραμματισμένη μια τέτοια συνεδρίαση.

Ο Σαραζίν πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στο Βερολίνο, το βιβλίο του με τίτλο “Η Γερμανία Καταργεί τον Εαυτό της: Πώς Διακινδυνεύουμε το Μέλλον του Έθνους Μας”. Ο Σαραζίν, από τα παλαιότερα μέλη των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών, είναι γνωστός για τις ρατσιστικές του θέσεις.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη Frankfurter Allgemeine, ο τραπεζίτης σχολίασε ότι οι απόψεις του “παρερμηνεύτηκαν με κακόβουλο τρόπο”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε