Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ορίστηκε δικαστής για τις αγωγές κατά της BP

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο δικαστής Καρλ Τζ. Μπάρμπιερ ορίσθηκε να εξετάσει τις 77 αγωγές που έχουν κατατεθεί από τους πληγέντες της οικολογικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού.

Η δικαστική επιτροπή που επιφορτίσθηκε με την υπόθεση αποφάσισε ότι οι αγωγές κατά της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρίας θα πρέπει να κατατεθούν σε έναν ενιαίο δικαστή της Λουϊζιάνα. Αγωγές έχουν κατατεθεί τόσο στη Λουιζιάνα όσο και σε άλλες αμερικανικές Πολιτείες που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα, όπως το Τέξας, το Μισισίπι, την Αλαμπάμα και Φλόριδα.

Η συγκέντρωση των υποθέσεων «θα αποκλείσει επικαλύψεις, θα αποτρέψει αβάσιμες προδικαστικές αποφάσεις και θα επιτρέψει στα ενδιαφερόμενα μέρη, τους δικηγόρους και το δικαστικό σώμα να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα», τονίζει η επιτροπή, που συγκροτείται από επτά ομοσπονδιακούς δικαστές.

Πρόκειται για μια απόφαση που θεωρείται νίκη για τα θύματα της πετρελαιοκηλίδας, τα οποία είχαν ζητήσει από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη να εκδικάσει τις αγωγές κατά της ΒΡ στην Πολιτεία που επλήγη πιο πολύ από τη ρύπανση και όχι στο πετρελαιοπαραγωγό Τέξας, το οποίο θα ήταν ευνοϊκότερο προς τη βρετανική εταιρεία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε