Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Ορκωμοσία Τραμπ: Όλο το παρασκήνιο – Τα βλέμματα, οι… θλιμμένοι και τα πρωτοφανή επεισόδια

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ σε μεγάλη εκδήλωση στην Ουάσινγκτον
– Επεισόδια με ομάδες αναρχικών και αστυνομικούς στους δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας
– Το παρασκήνιο της ορκωμοσίας και το κοντραστ συναισθημάτων μεταξύ νυν και… πρώην
– Χρησιμοποίησε φράση κλεμμένη από ταινιά… Batman ο Ντόναλντ Τραμπ!
– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Ο 45ος “ένοικος” του οβάλ γραφείου του Λευκού Οίκου, βρίσκεται στη θέση του, οι κωδικοί των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στα χέρια του και ολόκληρος ο πλανήτης περιμένει μουδιασμένος, την επόμενη ημέρα της υπερδύναμης.

Η ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, τα είχε όλα. Πρωτοφανή επεισόδια με ομάδες αναρχικών στους δρόμους της πρωτεύουσας, που επιτέθηκαν σε υποκαταστήματα τραπεζών και πολυεθνικών αλλά και σε πολυτελή αυτοκίνητα, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά του Ντόναλντ Τραμπ και της… μπουρζουαζίας.

Είχε ακόμα την Χίλαρι Κλίντον να εμφανίζεται στην τελετή της ορκωμοσίας, συντετριμμένη. Το θλιμμένο της ύφος, άλλαξε μόνο όταν εντόπισε τον σύζυγό της και πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον να μην μπορεί να πάρει τα μάτια του από την κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα. Και η θλίψη ξαφνικά μετατράπηκε σε οργή…

Θλιμμένος όμως εμφανίστηκε και ο 10χρονος γιος του προέδρου, Μπάρον, για τον οποίο η τελετή της ορκωμοσίας έμοιαζε… παντελώς αδιάφορη. “Ξενερωμένη” στο πλευρό του απερχόμενου προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, η πρώην πρώτη κυρία Μισέλ. Το ζευγάρι, επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο του σώματος Πεζοναυτών και αποχώρησε με κατεύθυνση την βάση Άντριους, απ’ όπου θα ταξιδέψουν στην Καλιφόρνια για να ξεκινήσουν τις διακοπές τους στο Παλμ Σπρινγκς.

Το προεδρικό ζεύγος, προχώρησε σε μια κίνηση εκτός πρωτοκόλλου, καθώς προσέφερε ένα δώρο στην πρώην πρώτη κυρία, από το πασίγνωστο κατάστημα Tiffany & Co της Νέας Υόρκης.

Η πρώτη κυρία, Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε με ένα σύνολο που έφερε στη μνήμη πολλών την εμφάνιση της Τζάκι Κένεντι στο πλευρό του J.F.K.

Ιδιαίτερα… κωμικές σκηνές χάρισε ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους τζούνιορ και η απίστευτη μάχη του με ένα αδιάβροχο. Viral όμως έγινε και ο ίδιος ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς χρησιμοποίησε φράση από ταινία Batman στην ομιλία του. Φράση, που στην ταινία χρησιμοποιείται από τον… κακό της υπόθεσης.

Την στιγμή της ορκωμοσίας, ο Ντόναλντ Τραμπ, έμοιαζε εκστασιασμένος. Ο λόγος του, που ακολούθησε, ο παρθενικός του προεδρικός, διήρκεσε ένα 20λεπτο και ήταν γεμάτος υποσχέσεις για μια προστατευτική οικονομική και επεκτατική δημοσιονομική πολιτική που θα “κάνει ξανά μεγάλη την Αμερική”. Η πρώτη ανακοίνωση πάντως για την αντιπυραυλική ασπίδα τελευταίας τεχνολογίας που η νέα κυβέρνηση προτίθεται να εγκαταστήσει για να αμυνθεί απέναντι σε Ιράν και Βόρεια Κορέα, διέψευσαν τις όποιες ελπίδες άφησε ο λόγος του για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από μια σειρά χώρες…

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε