Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Όσκαρ 2017: Πέντε γεγονότα που δεν γνωρίζαμε

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Ξέρουμε ποιοι είναι υποψήφιοι, ξέρουμε τι πραγματεύεται η κάθε ταινία, ποιοι θα εμφανιστούν, ποιος θα παρουσιάσει την 89η τελετή των βραβείων Όσκαρ. Υπάρχουν όμως και πέντε πράγματα για τα Oscars, που ίσως δεν γνωρίζαμε!

Ο άνθρωπος με τις περισσότερες υποψηφιότητες αλλά χωρίς νίκη είναι ο μοντέρ ήχου Kevin O’Connell. Είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες υποψηφιότητες Όσκαρ στην ιστορία των βραβείων αλλά δεν έχει κερδίσει ποτέ το χρυσό αγαλματάκι! Φέτος, είναι υποψήφιος για την ταινία Hacksaw Ridge.

Για πρώτη φορά φέτος, σε κάθε κατηγορία υποκριτής υπάρχουν μαύροι ηθοποιοι που είναι υποψήφιοι. Το 2015 και το 2016 δεν υπήρχε κανένας που να είχε προταθεί για Όσκαρ πρώτου ή δεύτερου ρόλου ή σκηνοθεσίας. Ρεκόρ αποτελεί και το γεγονός πως τέσσερις μαύροι σκηνοθέτες είναι προτεινόμενοι στην κατηγορία του καλύτερου ντοκιμαντέρ. Επίσης, για 84η φορά στην ιστορία των Όσκαρ καμία γυναίκα δεν έχει προταθεί για το Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Ο παρουσιαστής της βραδιάς Τζίμι Κίμελ είναι… πρωτάρης! Παρουσιάζει για πρώτη φορά Όσκαρ, ενώ το ρεκόρ κατέχει ο Μπομπ Χόουπ, που έχει παρουσιάσει την τελετή 19 φορές!

Φέτος 336 ταινίες πληρούσαν τα κριτήρια για να είναι υποψήφιες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σύμφωνα με την Ακαδημία. Πέρυσι ήταν 305. Επίσης, 28 χώρες πρότειναν ταινίες για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Στην 89η τελετή απονομής των Oscar έχουν διαπιστευτεί 1.600 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο! Οι σταρ που θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί θα ποζάρουν για 70 φωτογράφους!

Πηγή: Associated Press

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε