Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Όταν η Θάτσερ και η Κάρλα έγιναν…κόμικς

Όταν η Θάτσερ και η Κάρλα έγιναν…κόμικς
Τι κοινό έχει η πρώην σιδηρά κυρία της Βρετανίας με την πρώτη κυρία της Γαλλίας; Και οι δύο έγιναν κόμικς!

 

Μετά από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τη Μισέλ Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον και τη συγγραφέα Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, δύο εξίσου διάσημες και πολυφωτογραφημένες γυναίκες, η Μάργκαρετ Θάτσερ και η Κάρλα ΜπρούνιΣαρκοζί , θα γίνουν οι βασικές ηρωίδες του αμερικανικού κόμικ Female Force. Το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν από τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Βluewater οι νέες ιστορίες της σειράς με πρωταγωνίστριες τη Σιδηρά Κυρία της Βρετανίας και την πρώην τοπ μόντελ σύζυγο του γάλλου προέδρου.
 
Το βιβλίο για την κυρία Θάτσερ θα επικεντρωθεί στις προσπάθειές της να αλλάξει τη χώρα της τη δεκαετία του ΄80 και να γίνει μια πραγματική Σιδηρά Κυρία, που τα έβαλε με τα συνδικάτα και την τότε ΕΟΚ.
 
Το βιβλίο για την κυρία Μπρούνι θα ασχοληθεί με την άνοδό της από την περίοδο που ήταν τοπ μόντελ ως τον γάμο της με τον Νικολά Σαρκοζί και δεν θα παραλείψει φυσικά να αναφερθεί στην άστατη ζωή και στους ερωτικούς δεσμούς με ένα σωρό διάσημους άνδρες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τον Ερικ Κλάπτον.
 
Ο συγγραφέας Ντέιβιντ Μακίντι , ο οποίος έγραψε τα κείμενα για το κόμικ με την πρώτη κυρία της Γαλλίας, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον στην όλη προσπάθεια ήταν να βρει μια οπτική γωνία για να καλύψει τη ζωή ενός υπαρκτού προσώπου αντί να κατασκευάσει μια ιστορία, όπως συμβαίνει συνήθως με τα κόμικ. Και οι δύο γυναίκες θα παρουσιαστούν με τον συνήθη ρεαλιστικό τρόπο της Βluewater, ο οποίος προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις όταν βγήκε το βιβλίο για την Νταϊάνα.
 
Η οργάνωση Diana Circle UΚ, η οποία φροντίζει για την προστασία της μνήμης της Lady D., χαρακτήρισε το βιβλίο «αποκρουστικό » και «άγριο». Η οργάνωση εξοργίστηκε επειδή γίνεται αναφορά στις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του πρίγκιπα Καρόλου με την τότε ερωμένη και μετέπειτα σύζυγό του Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς.
 
Στο βιβλίο γίνεται επίσης αναφορά στη συνέντευξη της Νταϊάνας στο ΒΒC, στην οποία είπε την περίφημη φράση: «Ήμασταν τρεις σε αυτόν τον γάμο. Γι΄ αυτό ήταν κάπως στενάχωρα». Υπάρχουν επίσης εικονογραφήσεις από τις τελευταίες ημέρες της ζωής της Νταϊάνας, από τις διακοπές της με τον Ντόντι αλ Φαγέντ και το τροχαίο στο Παρίσι, όπου το ζευγάρι βρήκε τραγικό θάνατο.
 
Το κόμικ για την κυρία Θάτσερ θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο και αυτό με την κυρία Μπρούνι έναν μήνα αργότερα.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε