Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Όταν η φρίκη γίνεται “παιχνίδι” – Έγιναν “τζιχαντιστές” για… διασκέδαση [pics]

Όταν η φρίκη γίνεται “παιχνίδι” – Έγιναν “τζιχαντιστές” για… διασκέδαση [pics]

Μια σύγχρονη και αμφιλεγόμενη παραλλαγή του “κλέφτες και αστυνόμοι” που προκαλεί σχόλια…

Σε μια εικονική μάχη μεταξύ… τζιχαντιστών και συμμαχικών δυνάμεων πήραν μέρος παίκτες του airsoft στην Ισπανία.

Ο φακός του Reuters απαθανάτισε στιγμές από την εν λόγω προσομοίωση, όπου οι συμμετέχοντες χωρισμένοι σε ομάδες προσπαθούν να εξολοθρεύσουν τους αντιπάλους στο “πεδίο της μάχης”.

Παρά τον τρόμο που σπέρνουν οι τζιχαντιστές με τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα αιματοκυλώντας τον πλανήτη προωθώντας την θρησκευτική βία και θεωρώντας εκείνους που δεν συμφωνούν με τις ερμηνείες της ως άπιστους και αποστάτες, αλλά και των αθώων θυμάτων που έπεσαν νεκροί από επιχειρησιακά “λάθη” των συμμάχικων δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ, κάποιοι βρήκαν την ιδέα… διασκεδαστική, και έστησαν για πλάκα (!) μια εικονική μάχη με ψεύτικους θύτες και θύματα…

Τι είναι το airsoft

Το airsoft είναι ένα παιχνίδι-άθλημα που προσομοιώνει  πεδία μάχης. Ένα χόμπι στο οποίο οι αντίπαλοι πρέπει να «εξολοθρεύσουν» ο ένας τον άλλο χρησιμοποιώντας Airsoft όπλα. Αυτά λειτουργούν με ελατήριο και εκτοξεύουν μικρές σφαιρικές πλαστικές μπίλιες των 6 χιλιοστών.

Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν ρεπλίκες των αληθινών όπλων καθαρά για λόγους ψυχαγωγίας και αληθοφάνειας. Χρησιμοποιούν επίσης αξεσουάρ και ρουχισμό που θα τους δώσουν τακτικό πλεονέκτημα και ρεαλισμό ανάλογα με το μέρος στο οποίο βρίσκονται (δασός, κτίριο κτλ).

Οι παίκτες των παιχνιδιών Airsoft συναντιούνται σε διάφορα πεδία, όπως κτήρια, δάση, κτλ. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι και σενάρια παιχνιδιού. Ο γενικός σκοπός είναι να χτυπηθεί ο αντίπαλος με τις πλαστικές μπίλιες και έτσι να βγει από το παιχνίδι.

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε