Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Όταν ο Μπερλουσκόνι είπε τον… πόνο του στον Ομπάμα

ΦΩΤΟ REUTERS

Ζει το δικό του δράμα ο Ιταλός πρωθυπουργός, που θεωρεί πως καταδιώκεται από τους «κόκκινους» δικαστές και στο περιθώριο της G8, έψαξε… κατανόηση στον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο «καβαλιέρε» κατήγγειλε τη «τη δικτατορία των δικαστών της αριστεράς» σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο κατά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της G8 στη Ντοβίλ της Γαλλίας. Πως αντέδρασε ο Ομπαμα; Με έκπληξη!

Οι «κόκκινοι» δικαστές έχουν γίνει εμμονή για τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλές δίκες στην Ιταλία για σύγκρουση συμφερόντων και για τη σχέση του με την ανήλικη Ρουμπί Καρίμα. Για το λόγο αυτό έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του εναντίον τους.

Λόγω της επιμονής του να μιλάει γι΄ αυτούς στον πρόεδρο της μεγαλύτερης δύναμης στον κόσμο, σε μια Σύνοδο Κορυφής αφιερωμένη σε σημαντικά διεθνή θέματα όπως ο πόλεμος στη Λιβύη, ο Μπερλουσκόνι είναι σήμερα περίγελος σχεδόν όλου του Τύπου της Ιταλίας.

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος δεν είχε ακόμα τετ α τετ συνάντηση με τον Ομπάμα, πλησίασε με το φωτογράφο του τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος ήταν καθισμένος στο μεγάλο τραπέζι στην αίθουσα της συνόδου, χτυπώντας τον ελαφρά στον ώμο.

«Παρουσιάσαμε τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και για μάς είναι θεμελιώδες, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου, μια δικτατορία δικαστών της αριστεράς», είπε ο Μπερλουσκόνι, με τα σχόλιά του να καταγράφονται από τις τηλεοπτικές κάμερες που βρίσκονταν κοντά.

Μπροστά στον απαθή πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Ιταλός πρωθυπουργός συνέχισε: «Μού έκαναν 31 δίκες και αθωώθηκα σε όλες». Επί δυο λεπτά μιλούσε στον ελαφρώς έκπληκτο Ομπάμα, ο οποίος σύμφωνα με τις εφημερίδες, στο διάστημα αυτό είχε τα χείλη σφιγμένα.

«Δε γνωρίζω εάν ο Μπερλουσκόνι θα ζητήσει την επέμβαση του ΝΑΤΟ», ειρωνεύτηκε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης) Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι.

Πολλές εφημερίδες εμφανίζονται δηκτικές: να ένας πρωθυπουργός που χρησιμοποιεί τη διεθνή σκηνή για να βλάψει τη χώρα του, δυσφημίζοντάς την σε ηγέτες μεγάλων δημοκρατιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε