Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Όταν ο Ωνάσης προξένεψε την Μέριλιν στο Ρενιέ του Μονακό – ΦΩΤΟ

Η ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟ ΝΤΙ ΜΑΤΖΙΟ
Η ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟ ΝΤΙ ΜΑΤΖΙΟ

Δεκαετία του ’50 και ο Αριστοτέλης Ωνάσης επενδύει στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Τότε του έρχεται μια φαεινή ιδέα. Πρέπει να κάνει κάτι να τραβήξει τα βλέμματα όλου του κόσμου σε αυτή τη  μικρή γωνιά της Γης και να της δώσει την αίγλη που θα την κάνει να μιλάει γι’ αυτή όλο το τζετ σετ.

Ποιό θα είναι όμως το πρόσωπο που θα μπορέσει να το κάνει αυτό; Η Μέριλιν Μονρό. Η νούμερο ένα ηθοποιός του Χόλιγουντ. Το πιο λαμπρό αστέρι του.

Ο πρίγκιπας Ρενιέ ήταν έτοιμος για γάμο εκείνη την περίοδο και μέσω γνωριμιών του ο Ωνάσης πλησίασε την Μέριλιν. Δεν τον απασχολούσε το γεγονός ότι εκείνη δεν ήταν Καθολική και μάλιστα είχε ήδη χωρίσει δυο φορές κάτι απαγορευτικό για τους γαλαζοαίματους της εποχής.

Η Μέριλιν γοητεύτηκε από την ιδέα αλλά δεν το πήρε και τόσο σοβαρά. Παραδέχθηκε ότι αγνοούσε την ύπαρξη του Μονακό. Δεν ήξερε καν κατά που έπεφτε. Μάλιστα αποκαλούσε κοροιδευτικά τον μέλλοντα σύζυγό της Πρίγκιπα Ρενιέ, Prince Reindeer (από το Prince Ranier). 

Εκείνη την εποχή η Μέριλιν είχε σχέση με τον μεγάλο συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ και το προξενιό δεν πέτυχε και έτσι ο Ρενιέ παντρεύτηκε την Γκρέϊς Κέλι, επίσης σταρ του Χόλιγουντ. Κάποιοι λένε ότι κι αυτό δεν ήταν τυχαίο.
ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΘΟΥΡ ΜΙΛΕΡ

Η Μέριλιν πάντως είχε πολλές επαφές με Βασιλείς της εποχής. Το 1954, όταν ο Βασιλιάς Παύλος και η Βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας επισκέφθηκαν τις ΗΠΑ ο τότε Πρόεδρος της Twentieth Century Fox Σπύρος Σκούρας έκανε μια λαμπρή δεξίωση προς τιμήν τους και μάλιστα σύστησε στο βασιλικό ζεύγος πολλούς σταρ μεταξύ των οποίων και την Μέριλιν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΠΗΓΗ:
Pappaspost.com
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε