Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Όταν ο Σαρκοζί καλοπιάνει τον… Όμπάμα

REUTERS
“Το δολάριο παραμένει Νο1 νόμισμα παγκοσμίως”, φαίνεται να είπε ο Σαρκοζί στον Ομπάμα προσπαθώντας έτσι να δείξει την συμπάθεια του προς τον αμερικανό πρόεδρος. Φαίνεται τελικά πως το… WikiLeaks είχε δίκαιο για τον Νικολά!

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί διαβεβαίωσε τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα οτι αναγνωρίζει πως το δολάριο παραμένει το “Νο 1 νόμισμα” παγκοσμίως,στη συνάντησή τους νωρίτερα στην Ουάσιγκτον.Οί δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στην εξεύρεση νέων ιδεών για την ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας.
 
Ο Γάλλος πρόεδρος κατέφθασε στην Αμερικανική πρωτεύουσα με μια ατζέντα που περιείχε το ευαίσθητο ζήτημα της “άμβλυνσης” της καθιερωμένης θεσμοθέτησης του δολαρίου ως το κορυφαίο παγκοσμίως αποθεματικό νόμισμα. Σύντομα όμως αναγκάστηκε να αλλάξει ρότα αποφεύγοντας τις εντάσεις με τους οικοδεσπότες του μπροστά στο φάσμα της εντεινόμενης διεθνώς πρόκλησης της επικράτησης του δολαρίου,που υποστηρίζεται από αναδυόμενους γίγαντες όπως η Κίνα. Οπως δε δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ μετά τις ανακοινώσεις από κοινού των δύο ηγετών,ο Σαρκοζί ενημέρωσε τον Ομπάμα για τις προτάσεις του για αναμόρφωση του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος,αλλά δεν πίεσε για κινήσεις που θα περιορίσουν την ισχύ του δολαρίου.
 
“Υπήρξα πάντα μεγάλος και σταθερός φίλος των ΗΠΑ και γνωρίζω τόν σημαντικό τους ρόλο παγκοσμίως,καθώς και τη σημασία του δολαρίου ως το Νο 1 νόμισμα στον κόσμο” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γάλλος πρόεδρος καθώς στεκόταν στο πλάι τού Αμερικανού ομολόγου του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε