Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Οχι μόνο τα κατάφερε αλλα έφτασε και νωρίτερα!

Ο Φιλίπ Κρουαζόν, ο 42χρονος Γάλλος που έχει χάσει και τα τέσσερα άκρα του από ηλεκτροπληξία, διέσχισε κολυμπώντας τη Μάγχη.

Ο Φιλίπ Κρουαζόν, ανάπηρος και στα τέσσερα άκρα του, κολύμβησε κατά πλάτος την Μάγχη και περίπου ένα τέταρτο μετά τις εννέα το βράδυ του Σαββάτου, τοπική ώρα, έφθασε στη γαλλική ακτή, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο κολυμβητής έφθασε στη βραχώδη ακτή κοντά στο Βισάν στη βόρεια Γαλλία και στη συνέχεια με πλοίο ξεκίνησε γιά τις αγγλικές ακτές στη Μάγχη.

Για το εγχείρημά του ξεκίνησε στις οκτώ το πρωί του Σαββάτου από το Φόλκστόουν, αλλά στη Γαλλία έφθασε νωρίτερα του αναμενομένου. Προκειμένου να ανταπεξέλθει, ο κολυμβητής χρησιμοποίησε τεχνητά μέλη-προθέσεις. Με τις προθέσεις στους μηρούς του προωθείται στη θάλασσα, ενώ με τις προθέσεις στους βραχίονες απλά δεν ζαλίζεται στη θάλασσα.

Τον Μάρτιο του 1994, ενώ τοποθετούσε μια κεραία τηλεόρασης, ο Κρουαζόν δέχτηκε αλλεπάλληλες εκκενώσεις ηλεκτρικού ρεύματος τάσης 20.000 βολτ. Ενώ νοσηλευόταν, μετά το ατύχημά του, είδε στην τηλεόραση ένα ρεπορτάζ για μια κολυμβήτρια που διέσχιζε τη Μάγχη και αποφάσισε να κάνει το ίδιο. Όπως είπε, θέλησε να ολοκληρώσει αυτόν τον άθλο για τον ίδιο, για τους δικούς του ανθρώπους και για όλους τους άτυχους συντρόφους του που δεν ζουν πια.

Ο Κρουαζόν έκανε προπόνηση επί δύο χρόνια, 30 ώρες την εβδομάδα και τον Αύγουστο κατάφερε να κολυμπήσει από το Νουαρμουτιέ στο Πορνίκ της δυτικής Γαλλίας και να επιστρέψει στην αφετηρία του μέσα σε 12 ώρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε