Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Όχι στις κάμερες στη δίκη του μακελάρη της Νορβηγίας

Θα μεταδοθούν από το κρατικό κανάλι μόνο οι εναρκτήριες και οι τελικές αγορεύσεις των δικηγόρων και των δύο πλευρών καθώς και η ετυμηγορία.

Η τηλεοπτική μετάδοση σημαντικών σημείων της δίκης του μακελάρη της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ δεν θα επιτραπεί, όπως αποφάσισε δικαστήριο του Όσλο.

Τα μόνα σημεία που θα μεταδοθούν- από το κρατικό δίκτυο NRK- θα είναι οι εναρκτήριες και τελικές αγορεύσεις των δικηγόρων και των δυο πλευρών καθώς και η ετυμηγορία, όχι όμως οι καταθέσεις του 33χρονου δολοφόνου και των μαρτύρων. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα επιτραπεί η μετάδοση των καταθέσεων επαγγελματιών, όπως οι αστυνομικοί και οι ψυχίατροι.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Μπρέιβικ κατηγορήθηκε επισήμως για την διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών. Ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι ευθύνεται για τις διπλές επιθέσεις στο Όσλο και στην κατασκήνωση νεολαίας του εργατικού κόμματος στο νησί Ουτόγια που στοίχισαν την ζωή σε 77 άτομα τον Ιούλιο του 2011.

Περισσότεροι από 1000 δημοσιογράφοι είναι διαπιστευμένοι για να καλύψουν την δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει στις 16 Απριλίου. Το βίντεο της δίκης- η οποία θα μαγνητοσκοπηθεί όλη από το NRK- θα φυλαχτεί στα εθνικά αρχεία της Νορβηγίας και το δικαστήριο συνιστά να μην δοθεί στην δημοσιότητα για τα επόμενα 25 χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε