Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Όχι στον Κάρατζιτς για αλλαγή δικηγόρου

Ράντοβαν Κάρατζιτς ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ήθελε νέο δικηγόρο με τον οποίο να έχουν την ίδια γλώσσα και κληρονομιά.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Xάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία ανακοίνωσε σήμερα ότι αρνήθηκε το αίτημα του πρώην Σερβοβόσνιου ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς για αλλαγή του δικηγόρου που του είχε διορίσει.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς υπέβαλε αίτηση ζητώντας να αντικατασταθεί ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Χάρβεϊ, ο οποίος κατάγεται από το Λονδίνο, προκειμένου να συνεργαστεί με κάποιον με τον οποίο να μοιράζεται την ίδια “κληρονομιά και γλώσσα”.

“Το δικαστήριο δεν έχει αμφιβολία ότι ο Ρίτσαρντ Χάρβεϊ παρά το γεγονός ότι έχει εκπροσωπήσει Αλβανούς του Κοσόβου ενώ δεν έχει εκπροσωπήσει ποτέ Σέρβους μπορεί να παρέχει αποτελεσματική και επαγγελματική νομική στήριξη” ανακοίνωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Xάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Το Δικαστήριο σημείωσε ακόμη ότι το αίτημα του Κάρατζιτς είναι “τουλάχιστον ύποπτο” αφού ο βασικός νομικός σύμβουλός του Πίτερ Ρόμπινσον κατάγεται από τις ΗΠΑ, “τη χώρα που ευρέως αναγνωρίζεται ως την κύρια δύναμη του ΝΑΤΟ”, τονίζοντας ότι οι περισσότεροι δικηγόροι του Ράντοβαν Κάρατζιτς κατάγονται από χώρες του ΝΑΤΟ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε