Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Όχι στον Κάρατζιτς για αλλαγή δικηγόρου

Όχι στον Κάρατζιτς για αλλαγή δικηγόρου
Ράντοβαν Κάρατζιτς ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.12.2009 | 17:48
Πρώτη δημοσίευση: 24.12.2009 | 17:48

Ήθελε νέο δικηγόρο με τον οποίο να έχουν την ίδια γλώσσα και κληρονομιά.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Xάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία ανακοίνωσε σήμερα ότι αρνήθηκε το αίτημα του πρώην Σερβοβόσνιου ηγέτη Ράντοβαν Κάρατζιτς για αλλαγή του δικηγόρου που του είχε διορίσει.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς υπέβαλε αίτηση ζητώντας να αντικατασταθεί ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Χάρβεϊ, ο οποίος κατάγεται από το Λονδίνο, προκειμένου να συνεργαστεί με κάποιον με τον οποίο να μοιράζεται την ίδια "κληρονομιά και γλώσσα".

"Το δικαστήριο δεν έχει αμφιβολία ότι ο Ρίτσαρντ Χάρβεϊ παρά το γεγονός ότι έχει εκπροσωπήσει Αλβανούς του Κοσόβου ενώ δεν έχει εκπροσωπήσει ποτέ Σέρβους μπορεί να παρέχει αποτελεσματική και επαγγελματική νομική στήριξη" ανακοίνωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Xάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Το Δικαστήριο σημείωσε ακόμη ότι το αίτημα του Κάρατζιτς είναι "τουλάχιστον ύποπτο" αφού ο βασικός νομικός σύμβουλός του Πίτερ Ρόμπινσον κατάγεται από τις ΗΠΑ, "τη χώρα που ευρέως αναγνωρίζεται ως την κύρια δύναμη του ΝΑΤΟ", τονίζοντας ότι οι περισσότεροι δικηγόροι του Ράντοβαν Κάρατζιτς κατάγονται από χώρες του ΝΑΤΟ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο