Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Όχι” στον προϋπολογισμό της ΕΕ λένε 9 κράτη μέλη

“Όχι” στον προϋπολογισμό της ΕΕ λένε 9 κράτη μέλη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.09.2011 | 07:13
Πρώτη δημοσίευση: 12.09.2011 | 07:13

Εννιά χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, αναμένεται να δημοσιοποιήσουν τις αντιρρήσεις τους όσον αφορά τον προτεινόμενο προϋπολογισμό της Ένωσης.

Οι χώρες αυτές υποστηρίζουν πως οι δαπάνες πρέπει να γίνονται με αποτελεσματικότερο τρόπο και όχι να αυξηθούν, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
 
Υπουργοί των εννέα χωρών-μελών θα συζητήσουν και ενδέχεται να υπογράψουν κοινή δήλωση με την οποία επικρίνεται έντονα το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-20, που θεωρούν υπέρογκο εν μέσω της επιβολής μέτρων λιτότητας.
 
Ένα προσχέδιο του κειμένου που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου το Σαββατοκύριακο αναφέρει ότι «η πρόταση της Επιτροπής είναι πολύ υψηλή» και σημειώνει πως οι προβλεπόμενες αυξήσεις των δαπανών δεν επιτρέπουν «την σταθεροποίηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού».
 
Οι δαπάνες της ΕΕ, αναφέρει το κείμενο, «δεν μπορούν να εξαιρούνται από τις προσπάθειες των κρατών-μελών» να περιστείλουν τις δικές τους δαπάνες και να «στηρίξουν την Ευρώπη».
 
«Οι συνολικές δαπάνες για την περίοδο 2014-2020 χρειάζεται να είναι σημαντικά χαμηλότερες», αναφέρεται στο κείμενο. «Απαιτείται να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, προκειμένου να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη και να καταστήσουμε την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική. Πρέπει να ξοδεύουμε καλύτερα, όχι περισσότερα».
 
Για το θέμα αυτό πρόκειται να συζητήσουν υπουργοί από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Δανία, την Φινλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Σουηδία αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες.
 
Η Επιτροπή είχε εισηγηθεί τον Ιούνιο ένα προϋπολογισμό που προέβλεπε αύξηση 5% στις δαπάνες της ΕΕ από τον προηγούμενο επταετή κύκλο.
 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
 1. Όλα κρίνονται απόψε στη νέα τηλεδιάσκεψη – Σύγκλιση Αθήνας – ΔΝΤ βλέπουν οι Βρυξέλλες Όλα κρίνονται απόψε στη νέα τηλεδιάσκεψη – Σύγκλιση Αθήνας – ΔΝΤ "βλέπουν" οι Βρυξέλλες
 2. Συναγερμός και… κοσμοσυρροή στο Μαξίμου μετά το μπλόκο των Βρυξελλών Συναγερμός και… κοσμοσυρροή στο Μαξίμου μετά το "μπλόκο" των Βρυξελλών
 3. Η πρόταση Τσακαλώτου και το ναυάγιο – Τελεσίγραφο και πιέσεις από τους δανειστές Η πρόταση Τσακαλώτου και το "ναυάγιο" – Τελεσίγραφο και πιέσεις από τους δανειστές
 4. Διαπραγματεύσεις: Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες! Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Διαπραγματεύσεις: Βαρύ το κλίμα στις Βρυξέλλες! Ολοκληρώθηκε η συνάντηση
 5. Ευρωπαίος αξιωματούχος: Μην περιμένετε θαύματα – Πολιτικοί οι λόγοι της καθυστέρησης Ευρωπαίος αξιωματούχος: "Μην περιμένετε θαύματα – Πολιτικοί οι λόγοι της καθυστέρησης"
 6. Διαπραγματεύσεις: Πυρετός για συμφωνία! Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί, στα τηλέφωνα ο Τσίπρας Διαπραγματεύσεις: "Πυρετός" για συμφωνία! Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί, στα τηλέφωνα ο Τσίπρας