Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 15 Αθήνα Αναλυτικά

“Όχι” στον προϋπολογισμό της ΕΕ λένε 9 κράτη μέλη

“Όχι” στον προϋπολογισμό της ΕΕ λένε 9 κράτη μέλη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.09.2011 | 07:13
Πρώτη δημοσίευση: 12.09.2011 | 07:13

Εννιά χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, αναμένεται να δημοσιοποιήσουν τις αντιρρήσεις τους όσον αφορά τον προτεινόμενο προϋπολογισμό της Ένωσης.

Οι χώρες αυτές υποστηρίζουν πως οι δαπάνες πρέπει να γίνονται με αποτελεσματικότερο τρόπο και όχι να αυξηθούν, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
 
Υπουργοί των εννέα χωρών-μελών θα συζητήσουν και ενδέχεται να υπογράψουν κοινή δήλωση με την οποία επικρίνεται έντονα το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-20, που θεωρούν υπέρογκο εν μέσω της επιβολής μέτρων λιτότητας.
 
Ένα προσχέδιο του κειμένου που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου το Σαββατοκύριακο αναφέρει ότι «η πρόταση της Επιτροπής είναι πολύ υψηλή» και σημειώνει πως οι προβλεπόμενες αυξήσεις των δαπανών δεν επιτρέπουν «την σταθεροποίηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού».
 
Οι δαπάνες της ΕΕ, αναφέρει το κείμενο, «δεν μπορούν να εξαιρούνται από τις προσπάθειες των κρατών-μελών» να περιστείλουν τις δικές τους δαπάνες και να «στηρίξουν την Ευρώπη».
 
«Οι συνολικές δαπάνες για την περίοδο 2014-2020 χρειάζεται να είναι σημαντικά χαμηλότερες», αναφέρεται στο κείμενο. «Απαιτείται να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, προκειμένου να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη και να καταστήσουμε την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική. Πρέπει να ξοδεύουμε καλύτερα, όχι περισσότερα».
 
Για το θέμα αυτό πρόκειται να συζητήσουν υπουργοί από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Δανία, την Φινλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Σουηδία αργότερα σήμερα στις Βρυξέλλες.
 
Η Επιτροπή είχε εισηγηθεί τον Ιούνιο ένα προϋπολογισμό που προέβλεπε αύξηση 5% στις δαπάνες της ΕΕ από τον προηγούμενο επταετή κύκλο.
 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1.  Τρίζει  η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό "Τρίζει" η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
  2. Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης! Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης!
  3. Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα
  4. Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ
  5. Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  6. Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook