Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ουγγαρία: “Μόνη δέσμευση προς το ΔΝΤ η μείωση του ελλείμματος”

ΦΩΤΟ REUTERS

Η συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν καθορίζει ζητήματα οικονομικής πολιτικής είπε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Ο Βίκτορ Όρμπαν δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα συγκρατήσει το έλλειμμά της στο 3,8% του ΑΕΠ φέτος βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το 2008, αλλά αυτή η συμφωνία δεν καθορίζει περαιτέρω ζητήματα οικονομικής πολιτικής.

“Η Ουγγαρία έχει μόνον μία υποχρέωση απέναντι στο ΔΝΤ, να συγκρατήσει το έλλειμμα στο 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Η συμφωνία μας δε λέει τίποτε για το πώς θα πρέπει να επιτύχουμε αυτόν το στόχο. Αυτό είναι αποκλειστικά δική μας εθνική ευθύνη”, σημείωσε.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός σημείωσε εξάλλου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τους πρωθυπουργούς της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας, ότι τάσσεται υπέρ μιας πιο στενής περιφερειακής συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες της Ομάδας του Βίζεγκραντ (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία) προκειμένου να αποφευχθεί η αντικατάσταση του πρώην σιδηρού παραπετάσματος από ένα οικονομικό παραπέτασμα.

“Δε θέλουμε το σιδηρούν παραπέτασμα να αντικατασταθεί από ένα οικονομικό παραπέτασμα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οφείλουμε να συνεργαστούμε για να γίνουμε μια κινητήρια δύναμη της ΕΕ”, τόνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε