Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ουγγαρία: Στους δρόμους οι ένστολοι για τα μέτρα λιτότητας

Ουγγαρία: Στους δρόμους οι ένστολοι για τα μέτρα λιτότητας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.04.2011 | 20:30
Πρώτη δημοσίευση: 16.04.2011 | 20:19

Περίπου 10.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες και τελωνειακοί υπάλληλοι διαδήλωσαν στη Βουδαπέστη κατά των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει η κεντροδεξιά κυβέρνηση.

Στα μέτρα που πήρε τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει τα έξοδα και να κρατήσει το έλλειμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ περιλαμβάνονται η κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης, η μείωση του χρόνου κατά τον οποίο θα μπορεί κάποιος να λαμβάνει επίδομα ανεργίας και οι αυστηρότεροι όροι με τους οποίους θα χορηγούνται αναπηρικές συντάξεις.

Τα συνδικάτα ενστόλων ένωσαν τις δυνάμεις τους και διαδήλωσαν μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου ζητώντας να διατηρηθεί το ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς. Ζητούν επίσης αυξήσεις στους μισθούς τους που παραμένουν επί χρόνια "παγωμένοι" και να μην μειωθούν οι συντάξεις των απόστρατων.

    Οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα φέρετρο και πανώ στα οποία έγραφαν "Θέλουμε ευρωπαϊκούς μισθούς, όχι λιτότητα" και "Πορεία θανάτου 2011".

    Τα συνδικάτα σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να υπάρξει κάποια συμφωνία με την κυβέρνηση για τα αιτήματά τους.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook