Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ουκρανία: 250.000 δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες για τις βομβιστικές επιθέσεις

Ουκρανία: 250.000 δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες για τις βομβιστικές επιθέσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς δεσμεύτηκε σήμερα για την άμεση διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες Παρασκευή στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ από τις οποίες τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι.

Τέσσερις βόμβες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης εξερράγησαν με μικρή χρονική διαφορά στην πόλη αυτή του 1,3 εκατομμυρίου κατοίκων, το μεσημέρι της Παρασκευής– μια επίθεση την οποία οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν “τρομοκρατική ενέργεια”.

“Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να βρούμε τους εγκληματίες το συντομότερο δυνατό και ότι πρέπει να τιμωρηθούν”, είπε ο Γιανουκόβιτς ύστερα από συνάντησή του με δικαστικούς αξιωματούχους στο Ντνιπροπετρόφσκ, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα. “Πρέπει να κατανοήσουμε τι κίνητρα και στόχους είχε αυτό το έγκλημα”.

Ο Γιανουκόβιτς είπε ότι οι αρχές της πόλης θα προσφέρουν 250.000 δολάρια σε όποιον διαθέτει πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

Η επίθεση, σπάνιο συμβάν για τα δεδομένα αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, έχει προκαλέσει ανησυχία στις αρχές που προετοιμάζονται για την διοργάνωση του Euro-2012.

Η συγκεκριμένη πόλη δεν θα φιλοξενήσει αγώνες. Απέχει 241 χιλιόμετρα από το Ντόνετσκ, το οποίο θα φιλοξενήσει πολλούς από τους αγώνες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σήμερα, 22 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά την επίθεση, εκ των οποίων οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην Ουκρανία λίγο πριν το Euro 2012

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε