Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ούτε για διακοπές! “Μαύρο” στην Τουρκία από τους Γερμανούς: “Δεν είναι δημοκρατική χώρα”

Ούτε για διακοπές! “Μαύρο” στην Τουρκία από τους Γερμανούς: “Δεν είναι δημοκρατική χώρα”

Οκτώ στους δέκα Γερμανούς είναι πεπεισμένοι ότι η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 84% τάσσεται, επίσης, κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 82% υπέρ της απαγόρευσης των ομιλιών Τούρκων πολιτικών στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, μόνο το 5% των Γερμανών θα ταξίδευε πλέον στην Τουρκία, λόγω της πολιτικής κατάστασης, και το 89% δεν θα έκανε φέτος διακοπές στη χώρα αυτή.

«Η συστηματική πληροφόρηση για τα κατασταλτικά μέτρα της τουρκικής κυβέρνησης κατά των σκεπτομένων διαφορετικά, καθορίζει την εικόνα της Τουρκίας όπως επίσης και ο τόνος των Τούρκων πολιτικών απέναντι στην Γερμανία» είπε ο Πέτερ Μάνοτ, προϊστάμενος του τμήματος πολιτικών ερευνών του Ινστιτούτου YouGov, εξηγώντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

Παρόμοιες αρνητικές τάσεις είχαν καταγραφεί και από σχετική έρευνα του περιοδικού Spiegel, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη: το 92% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει διακοπές στην Τουρκία, λόγω της πολιτικής κατάστασης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε