Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ούτε να δει δεν θέλει η Μέρκελ τον Ολάντ

Ούτε να δει δεν θέλει η Μέρκελ τον Ολάντ

Ακόμη και στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επαφών δεν θέλει να δει η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ τον Γάλλο υποψήφιο του σοσιαλιστικού κόμματος Φρανσουά Ολάντ.

Τι κι αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις επόμενες εκλογές το σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας θα είναι πρώτο τι κι αν όπως δήλωσε η γραμματεία του κόμματος ο Φρανσουά Ολάντ “είχε ζητήσει ευγενικά μια συνάντηση με την κα Μέρκελ” η ευγενική πρόταση πήγε στο… βρόντο αφού όπως διευκρινίστηκε “εκείνη είπε ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο”.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του προεκλογικού πολέμου, προφανώς στη συνάντηση που είχαν τα συντηρητικά κόμματα ο Νικολά Σαρκοζί ζήτησε και πέτυχε κανείς απ’ τους συντηρητικούς ηγέτες της Ευρώπης να μην “προμοτάρει” τον αντίπαλό του έστω και με μια συνάντηση…

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ της Μέρκελ, του Μάριο Μόντι και του Ντέιβιντ Κάμερον να μποϊκοτάρουν τον Ολάντ, λόγω της πρόθεσης του σοσιαλιστή υποψηφίου να επαναδιαπραγματευτεί, σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές, το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας, όμως μάλλον είναι δύσκολο να πείσει…
Πάντως θα έχει … αρκετό ενδιαφέρον να δει κανείς το… μέλλον του γαλλογερμανικού άξονα, αν και συνήθως τα συμφέροντα ενώνουν κι ας υπάρχουν διαφορές στην… ιδεολογία.

Όλα αυτά ενώ ο Φρανσουά Ολάντ ετοιμάζεται να συναντήσει, την Τρίτη, τους δημοσιογράφους του Der Spiegel στα γραφεία στην εκλογικής του εκστρατείας στο Παρίσι.

Το ραντεβού δόθηκε μετά το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού περί… συνασπισμού Μέρκελ, Μόντι, Ραχόι και Κάμερον κατά του Γάλλου σοσιαλιστή υποψηφίου.

Ο Πιέρ Μοσκοβιτσί, επικεφαλής της καμπάνιας του Φρανσουά Ολάντ, μιλάει για μια «πρωτοφανή, στην ιστορία της Ευρώπης, άσκηση πίεσης των συντηρητικών και το ερώτημα είναι τι έχει κάνει ο Νικολά Σαρκοζί ώστε να δημιουργηθεί ένας τέτοιος συνασπισμός».

Η Ναταλί Κοσιουσκό Μοριζέ, από την άλλη, προεκλογική εκπρόσωπος του Νικολά Σαρκοζί μιλάει για «έλλειψη φερεγγυότητας» του Φρανσουά Ολάντ σε ευρωπαϊκό επίπεδο και χαρακτήρισε «γελοίο το να φαντάζεται ο Ολάντ ότι υπάρχει συνωμοσία των Ευρωπαίων εις βάρος του».

Η «φλεγματική» στάση του Φρανσουά Ολάντ τελικά φαίνεται να κερδίζει την προτίμηση των Γάλλων αφού παραμένει στην πρώτη θέση σε όλες τις σφυγμομετρήσεις, ενώ τελευταία φαίνεται να μεγαλώνει και πάλι η διαφορά με τον Νικολά Σαρκοζί στον πρώτο γύρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχασε κι άλλο έδαφος ο Σαρκοζί – Κερδισμένοι Μπαϊρού-Λεπέν

Ολάντ: «Δε θα μας πει η Μέρκελ ποιον θα ψηφίσουν οι Γάλλοι!»

Η Μέρκελ και οι… φίλοι της κατά του Όλαντ!

Σαρκοζί: Ο μόνος τρόπος για να με βλέπετε είναι να με εκλέξετε ξανά

Κράτησαν όμηρο σε ένα μπαρ τον Σαρκοζί – Απεγκλωβίστηκε μετά από επιχείρηση της αστυνομίας για να μπορέσει να πάει Βρυξέλλες!

Απίστευτο γέλιο με την προεκλογική καμπάνια του Σαρκοζί!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε