Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Ούτε σε ταινία κατασκοπείας! Κατασχέθηκαν πλαστά ομόλογα αστρονομικής αξίας 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονταν για αγορά πλουτωνίου

Ούτε σε ταινία κατασκοπείας! Κατασχέθηκαν πλαστά ομόλογα αστρονομικής αξίας 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονταν για αγορά πλουτωνίου

– Τα κατέσχεσαν ιταλικές αρχές σε κρύπτες χρηματοκιβωτίων της Ζυρίχης
– Τα πλαστά ομόλογα υποτίθεται πως τα εξέδωσαν οι Η.Π.Α το 1934 και σε σημερινές τιμές κάλυπταν το μισό δημόσιο χρέος της Αμερικής
– Στη Ρώμη κατασχέθηκε επίσης άλλη μία παρτίδα πλαστών ομολόγων ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ποσά που κόβουν την ανάσα ενώ αναπτύσσονται ταχύτατα σενάρια τρομοκρατίας με πυρηνικά όπλα και ταυτόχρονη αποσταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών.

Όλα έχουν ως αφετηρία μία πέρα για πέρα επιβεβαιωμένη είδηση, την ανακοίνωση δηλαδή των ιταλικών δικαστικών αρχών πως κατάσχεσαν πλαστά ομόλογα των Η.Π.Α ύψους 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η συνταρακτική αυτή υπόθεση έχει πραγματικά κινηματογραφική πλοκή, και αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τη σύλληψη 8 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται.

Το κατασκοπικό θρίλερ ξεκινάει το 2007 στο Χονγκ Κονγκ όταν άγνωστοι με άγνωστο ακόμα τρόπο ”κόπιαραν” ομόλογα έκδοσης 1934 από την τότε κυβέρνηση των Η.Π.Α.

Στη συνέχεια τα ομόλογα αυτά ”πέταξαν” από το Χονγκ Κονγκ και μετά από μία δαιδαλώδη διαδρομή ”προσγειώθηκαν” στη Ζυρίχη της Ελβετίας.
Από εκεί κάποιοι τα πήραν και τα καταχώνιασαν σε κρύπτες που έφτιαξαν σε τρία διαορετικά χρηματοκιβώτια ελβετικών τραπεζών.

Από τη στιγμή που βρέθηκαν τα ομόλογα ξεκίνησε μία εκτεταμένη έρευνα σε όλες τις ηπείρους που οι Ιταλοί της έδωσαν την κωδική ονομασία ” Operation Vulcanica”.
Έτσι συνελήφθησαν 8 άτομα ενώ πληροφορίες από τη Νιγηρία κάνουν λόγο για σχέδιο αγοράς πλουτωνίου!

Με την ”Operation Vulcanica” κατασχέθηκαν επίσης :

– Στη Ρώμη άλλη μία παρτίδα πλαστών ομολόγων 2 δις δολαρίων
– Στο Λονδίνο δύο ακάλυπτες επιταγές 205.00 λιρών

Η υπόθεση αυτή έχει αποκτήσει τρομακτική σημασία τόσο για την αγορά πλουτωνίου όσο και για τα μυθικά ποσά των ομολόγων.
Μόνο να αναλογιστεί κανείς πόσο επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία το ελληνικό χρέος των 350 δις ευρώ αρκεί για να καταλάβουμε πως θα κατέρρεαν οι αγορές με ομόλογα αξίας 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε