Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ψαλίδι” Μόντι και στη δικαιοσύνη – Κλείνουν 674 δικαστικά μέγαρα

“Ψαλίδι” Μόντι και στη δικαιοσύνη – Κλείνουν 674 δικαστικά μέγαρα

 «Μια μεταρρύθμιση που θα αφήσει εποχή» χαρακτήρισε η ιταλίδα υπουργός Δικαιοσύνης Πάολα Σεβερίνο τις περικοπές που αποφασίσθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μόντι στο εγχώριο σύστημα απόδοσης της δικαιοσύνης.

Μετά την μείωση των δημοσίων υπαλλήλων που αποφασίστηκε χθες βράδυ (10% των υπαλλήλων, 20% των διευθυντικών στελεχών) σήμερα το μεσημέρι η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού ανακοίνωσε παρεμβάσεις στον τομέα της δικαιοσύνης: πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευτούν τριάντα επτά δικαστήρια και τριάντα οκτώ εισαγγελίες.

Προς το παρόν δεν προωθείται μείωση του προσωπικού αλλά –όπως δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός δικαιοσύνης– «από λειτουργικής άποψης από την πρώτη κιόλας φάση πρόκειται να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο».

Σε ό,τι αφορά τις εισαγγελίες και τα δικαστήρια που βρίσκονται σε όλη την ιταλική επικράτεια, πρόκειται να διακοπεί η χρήση δεκάδων δευτερευόντων, «βοηθητικών» κτιρίων, ενώ θα κλείσουν και 674 μέγαρα που έως τώρα στέγαζαν ειρηνοδίκες.

«Η αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων δεν πρόκειται να πλήξει την λειτουργικότητα της δικαιοσύνης. Αντιθέτως, ένα σύστημα που μέχρι τώρα είχε μείνει στα χρόνια κατά τα οποία η Ιταλία συνδεόταν με άμαξες τώρα αρχίζει να προσαρμόζεται στην εποχή μας», υποστήριξε η Σεβερίνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε