Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ψάχνουν το μαγνητόφωνο του πατέρα των δίδυμων κοριτσιών

Ο πατέρας είχε πάντα μαζί του ένα μαγνητόφωνο που κατέγραφε τα πάντα. Όμως αυτό δεν βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του. Οι αρχές ελπίζουν ότι θα οδηγηθούν στα ίχνη των δίδυμων κοριτσιών.

Οι ιταλοί αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξαφάνιση των εξάχρονων δίδυμων κοριτσιών από την Ελβετία, εδώ και 12 ημέρες, αναζητούν σήμερα ένα μαγνητόφωνο που δεν αποχωριζόταν ποτέ ο πατέρας τους και δεν βρέθηκε κοντά στο πτώμα του, το οποίο ανακαλύφθηκε στη νότια Ιταλία.
 
Ο 43χρονος Ματίας Σεπ που αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένου στις 3 Φεβρουαρίου στο σταθμό της Τσερινιόλα, είχε πάντα μαζί του ένα μαγνητόφωνο “που μπορεί να περιέχει πληροφορίες για την τύχη των δύο κοριτσιών”, τόνισαν οι αστυνομικοί στο πρακτορείο Ansa.
 
Το μαγνητόφωνο, ένα παλιό μοντέλο, που ο Σεπ είχε συνεχώς μαζί του, δεν βρέθηκε ούτε στο σπίτι του στην Ελβετία, ούτε στο αυτοκίνητό του και, σύμφωνα με την αστυνομία, θα μπορούσε να το έχει στείλει στην πρώην σύζυγο του Ιρίνα Λουσίντι, όπως έκανε και με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό πριν αυτοκτονήσει.
 
Η μητέρα της Αλέσια και της Λίβια απηύθυνε έκκληση από την Rai 3 προς όποιον γνωρίζει κάτι για τις κόρες της, τονίζοντας πως είναι “ένα σημάδι ελπίδας” το ότι τα κοριτσάκια ήταν ζωντανά σε πλοίο από τη Μασσαλία στην Κορσική τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου.
 
Επίσης επισήμανε πως ο πατέρας των κοριτσιών είχε μεταβεί για επαγγελματικούς λόγους πολλές φορές στη βόρεια Κορσική και θα μπορούσε να έχει γνωριμίες στις οποίες να εμπιστευτεί τις κόρες του.
 
Στο μεταξύ, οι ελβετοί αστυνομικοί αποφάσισαν να σταματήσουν σήμερα τις έρευνες στο ελβετικό έδαφος για τον εντοπισμό των δίδυμων κοριτσιών, μετά την επιβεβαίωση από αυτόπτες μάρτυρες ότι οι εξάχρονες βρίσκονταν στο πλοίο από την Μασσαλία προς την Κορσική, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 
“Οι έρευνες σταμάτησαν, όσα μπορούσαμε να κάνουμε σύμφωνα με αυτά που γνωρίζαμε, έγιναν”, τόνισε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Ζαν-Κριστόφ Σοτερέλ.
 
Η ελβετική αστυνομία εδώ και πολλές ημέρες διεξάγει έρευνες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ένα ελικόπτερο στην περιοχή μέσα και γύρω από το χωριό Σεν Σιλπίς κοντά στη Λοζάννη, απ’όπου απήχθησαν από τον πατέρα τους τα δύο κορίτσια.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε