Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη Μαδρίτη οι ευρωπαίοι υπουργοί

Ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη Μαδρίτη οι ευρωπαίοι υπουργοί

Ψάχνουν τρόπο να φύγουν από τη Μαδρίτη πολλοί από τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών που συμμετείχαν στο Ecofin, καθώς η ηφαιστειακή στάχτη έχει παραλύσει τις αερομεταφορές.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι σχεδιάζει να φύγει το νωρίτερο δυνατόν μόλις ολοκληρωθεί το κυριότερο μέρος των συνομιλιών το μεσημέρι του Σαββάτου γιατί οι πτήσεις στη νότια Ευρώπη έχουν προς το παρόν επηρεαστεί λιγότερο σε σχέση με εκείνες στη βόρεια.

Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, αισθανόταν λιγότερο ασφαλής για το ταξίδι επιστροφής της καθώς οι περισσότερες πτήσεις προς το Παρίσι ματαιώθηκαν και ο εναλλακτικός τρόπος μετάβασης, όπως για παράδειγμα το τρένο, καθίσταται σταδιακά ανέφικτος γιατί τα εισιτήρια εξαντλούνται.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που επίσης συμμετείχε στο Συμβούλιο, δεν γνώριζε πως θα επιστρέψει στη χώρα του. Βοηθός του δήλωσε ότι το σχέδιο προβλέπει την επιστροφή του αύριο Κυριακή με κυβερνητικό αεροσκάφος, αλλά μόνο αν το αεροσκάφος μπορεί να κατευθυνθεί νοτίως της Μαδρίτης για να τον μεταφέρει στο Λουξεμβούργο.

Σημειώνεται μάλιστα ότι το ξενοδοχείο Intercontinental, όπου διέμειναν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, και πολλοί άλλοι υπουργοί Οικονομικών και τραπεζίτες κατά τη διάρκεια του εργασιών του Συμβουλίου χρέωνε 4.000 ευρώ για μεταφορά στο Παρίσι με αυτοκίνητο με οδηγό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε