Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ψήφισαν υπέρ του νέου συντάγματος στο Κιργιστάν

Ψήφισαν υπέρ του νέου συντάγματος στο Κιργιστάν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.06.2010 | 23:23
Πρώτη δημοσίευση: 27.06.2010 | 20:35

Το 89,65% του εκλογικού σώματος του Κιργιστάν ψήφισε υπέρ του νέου Συντάγματος για την εγκαθίδρυση κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Μπισκέκ, μετά την καταμέτρηση του 50,45% των ψήφων.

Τα πρώτα συνολικά αποτελέσματα αναμένονται το πρωί της Δευτέρας. Η επιτροπή δημοσίευσε τα αποτελέσματα αυτά στην ιστοσελίδα της www.shailoo.gov.kg.

"Πιστεύουμε ότι το δημοψήφισμα είναι έγκυρο," δήλωσε νωρίτερα η προσωρινή πρόεδρος της χώρας Ρόζα Οτουνμπάγεβα. "Το νέο σύνταγμα της δημοκρατίας του Κιργιστάν εγκρίθηκε παρά τις σποραδικές επιθέσεις αυτών που ήταν αντίθετοι", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, η Ουτουνμπάγεβα. 

"Ο λαός έδωσε τέλος στην εποχή της απολυταρχικής και οικογενειακής διαχείρισης", σημείωσε αναφερόμενη στον πρώην πρόεδρο Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Κιργιστάν μετά την αιματηρή εξέγερση του Απριλίου. 

Το νέο Σύνταγμα αποδυναμώνει σημαντικά τον πρόεδρο προς όφελος του κοινοβουλίου, προκειμένου να αποφεύγεται η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια ενός μόνο ατόμου.

Η κεντρική εκλογική επιτροπή του Κιργιστάν είχε ανακοινώσει ότι το ποσοστό συμμετοχής στο σημερινό δημοψήφισμα έφτασε στο 57,74% και ότι οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 τοπική ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Δημοψήφισμα για το νέο σύνταγμα


   Διαδώστε αυτό το άρθρο